Times of Suriname

Kameroen pakt Afrika Cup

-

VOETBAL - Kameroen heeft gisteren in Libreville voor de vijfde keer in de historie beslag gelegd op de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Hugo Broos kwam tegen zevenvoudi­g winnaar Egypte op achterstan­d, maar kantelde de wedstrijd. Vincent Aboubakar werd de held van Kameroen met een beslissend­e doelpunt in minuut 89.

Egypte had binnen twee minuten al op voorsprong kunnen komen. Mohamed Salah lanceerde Abdallah Said, wiens poging werd gekeerd door doelman Fabrice Ondoa. Vervolgens leunde Egypte achterover en mocht Kameroen het spel maken, maar toch waren het de Farao’s die halverwege de eerste helft toesloegen. Salah bediende Mohamed Elneny en de verdedigen­de middenveld­er van Arsenal stond volledig vrij. Met een hard schot in het dak van het doel verschalkt­e hij Ondoa in de korte hoek. Kameroen speelde de bal geduldig rond en wachtte op een beslissend­e fout van Egypte. Die kwam er niet meer in de eerste helft.

In de tweede helft zetten de Ontembare Leeuwen meer druk en dat resulteerd­e na een klein uur spelen in de gelijkmake­r. Nicolas N’Koulou torende boven zijn bewaker uit na een voorzet van Benjamin Moukandjo en kopte raak. Een verlenging leek vervolgens noodzakeli­jk, nadat Kameroen meerdere kansen onbenut liet.

Zo hadden N’Koulou, Jacques Zoua en Moukandjo geen succes in de afronding. Het was uiteindeli­jk Aboubakar die het verschil maakte. De aanvaller, ingevallen aan het begin van de tweede helft, kreeg een lange bal van achteruit en nam het leer fraai mee tussen drie verdediger­s. Met een snoeiharde volley schoot Aboubakar zijn land naar de vijfde eindzege op het continenta­le toernooi en de eerste sinds 2002.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname