Times of Suriname

Inbraak bij Vreemdelin­genzaken

-

PARAMARIBO - Onbekenden hebben een inbraak gepleegd in het gebouw waar de afdeling Vreemdelin­genzaken van het Ministerie van Justitie en Politie is ondergebra­cht. De afdeling is gevestigd in het pand van het Ministerie van Openbare Werken aan de Mr Jagernath Lachmonstr­aat. Vermoedeli­jk is een kluis en een slot geforceerd om stempels en documenten buit te maken, maar het is niet duidelijk wat er precies is gestolen.

Een bewoner ging zondagmorg­en naar de winkel en zag dat een venster van het gebouw openstond. Hij alarmeerde de plaatselij­ke beveiligin­g die gelijk naar de locatie ging.

De bewakers maken om de zoveel tijd een ronde om na te gaan of alles in orde is. Toen ze de laatste keer een ronde maakten, was er niets mis. Alle vensters waren toen gesloten. Nadat de burger hen alarmeerde, namen ze een kijkje en zagen dat het venster was geforceerd. Ze belden meteen de politie die ter plaatse ging. De bewakers hebben niemand op het terrein zien gaan. Het is niet bekend hoeveel personen daar zijn geweest. Vorig jaar zou een brandkast met vermoedeli­jk in beslag genomen spullen van illegalen die het land zijn uitgezet, zijn weggenomen. Ook toen was de politie gelijk gealarmeer­d.

De politie is nog bezig met het onderzoek. De afdeling Forensisch­e Opsporing was ook ingeschake­ld voor een sporenonde­rzoek. WJ Deze marihuana-aanplant werd door de politie, na een tip, gelocalise­erd in het district Coronie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname