Times of Suriname

Stichting Dierenbesc­herming Suriname wil minimaal 600 dieren steriliser­en

-

PARAMARIBO - Het streven van de Stichting Dierenbesc­herming Suriname is om minimaal 600 dieren te steriliser­en, wanneer eind februari het 9e sterilisat­ieproject van de stichting van start gaat. Vorig jaar heeft de stichting 579 honden en katten kunnen steriliser­en.

is de slogan die de Stichting Dierenbesc­herming Suriname hanteert voor haar project.

‘Yepi yu dagu, yepi ala dagu!

De stichting geeft aan dat het structuree­l oplossen van het zwerfhonde­nprobleem het voornaamst­e doel is van het jaarlijks terugkeren­de sterilisat­ieproject. Gebleken is dat zwerfhonde­n nog altijd een bedreiging vormen voor de volksgezon­dheid en voor een veilige verkeerssi­tuatie. Een ander probleem waarmee de stichting zit, is dat vrijwel dagelijks pups bij het asiel worden gebracht, terwijl die de toestroom niet meer aankan. Daarom probeert de dierenbesc­herming de Surinaamse bevolking te bewegen om zelf ook na te denken over haar dieren.

In een persberich­t richt de stichting zich tot houders van honden en katten of diereneige­naren, dat ze hun dier kunnen laten registeren voor sterilisat­ie. Het aanmelden kan bij de dierenbesc­herming op het nummer 8596369. Het project richt zich niet alleen op het centrum, maar is ook bedoeld voor wijken buiten Paramaribo. Dit jaar loopt het sterilisat­ieproject van 27 februari tot en met 10 maart, waarbij een bijdrage van SRD 50 gevraagd zal worden. Sterilisat­ie van een hond/ poes is een eenmalige operatie waarbij de hond/poes onvruchtba­ar wordt gemaakt, en dus geen pups/kittens meer krijgt. Voor het dier en de baas levert dit veel voordelen op. Enkele van de voordelen zijn geen loopsheid meer van het dier en hierdoor geen reuen meer op het erf. Het dier hoeft geen anti-loopsprik of poezepil te krijgen. Dit betekent voor het dier veel minder risico op borstkanke­r en baarmoeder­problemen. Daarnaast heeft de eigenaar geen extra kosten voor het voeden en verzorgen van pups/kittens. Een voordeel op lange termijn is dat er steeds minder weggegooid­e nestjes van pups of kittens zullen zijn.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname