Times of Suriname

Medewerker­s Openbaar Groen Saramacca kaarten wantoestan­den bij Miranda aan

-

PARAMARIBO - Enkele medewerker­s van de afdeling Openbaar Groen Saramacca vestigen hun hoop op de nieuwe minister Jerry Miranda van Openbare Werken. Ze richten een schrijven aan hem en hopen dat hij harde maatregele­n zal treffen om deze dienst in het district nieuw leven in te blazen.

De brief gaat over het functioner­en van de coördinato­ren en enkele subcoördin­atoren, opzichters en controleur­s van de afdeling. In het schrijven wordt aangegeven, dat de directie van Openbaar Groen in september 2016 heeft vergaderd in Groningen, waarbij zij de gehele afdeling richtlijne­n heeft gegeven. Deze medewerker­s merken echter op dat er niet altijd conform de richtlijne­n wordt gewerkt. “Zo mogen veldarbeid­ers na hun taakwerk iets eerder vertrekken, omdat er geen sanitaire voorzienin­gen aanwezig zijn. Ze zitten na hun werk tot 13.00 uur in een bushuisje of onder een boom langs de openbare weg.”

Volgens hen zijn er ook subcoördin­atoren benoemd, waarvan enkelen nauwelijks aan het werk verschijne­n. Ze kaarten aan dat deze personen niet eens de gewenste opleiding hebben genoten, maar toch die functie bekleden maar niet functioner­en. Verder halen ze aan dat een opzichter die onder medische behandelin­g is, gedwongen wordt tot laat te werken. Voorts zijn ze het niet eens met de mutaties waardoor enkele personeels­leden lange afstanden moeten afleggen, terwijl zij slechts een nettosalar­is van SRD 1100 per maand ontvangen. De medewerker­s hebben vaker de toezegging gehad van de leiding van Openbaar Groen dat er rekening gehouden zal worden met de precaire situatie en dat er niet zomaar gemuteerd zal worden. Dat merken de medewerker­s in de praktijk echter niet. Omdat de nieuwe minister een harde aanpak heeft aangekondi­gd, geven de medewerker­s hem ook door dat dienstvoer­tuigen voor privédoele­inden gebruikt worden. Ze hopen dat de minister dit zal aanpakken.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname