Times of Suriname

Man ontvoerd en beroofd

-

PARAMARIBO - Een vrouw vertelde gisteren aan rechter Ingrid Lachitjara­n dat zij zich debet voelt dat haar man gewond is geraakt op 23 september. Haar buitenecht­elijke man, VS, heeft haar man met een kapmes verwond aan zijn been en rug.

De getuige vertelde dat haar man en familie op de hoogte waren van haar buitenecht­elijke relatie met VS. Ze zegt dat ze geen goede seksuele relatie had met haar echtgenoot. Ze ging met VS en wilde eigenlijk met hem samenwonen, maar haar familie vond dat zij liever bij haar man moest blijven. Haar hart was bij VS, maar ze woonde samen met haar echtgenoot. Op 23 september lag zij samen met haar man in bed toen VS de voor- en slaapkamer­deur openbrak. Hij wilde de vrouw spreken en er ontstond een woordenwis­seling.

Volgens de vrouw greep haar man naar een houwer, maar voordat hij iets kon doen, begon VS in het wilde weg met een kapmes dat hij bij zich had, te zwaaien. De echtgenoot van de vrouw raakte gewond. Ook zij had verwonding­en aan haar bovenarm en hand. Volgens de getuige besteedde zij driekwart van haar vrije tijd aan VS. Ze gaven elkaar over en weer geld. VS had reeds een woning gehuurd, waarin ze haar intrek wilde nemen, maar deed dat niet. De rechter hield de vrouw voor dat VS voelde alsof hij voor de gek werd gehouden. VS zegt dat hij thuis bij de vrouw ging, zelfs toen haar man thuis was. Hij bracht geld voor haar. De vrouw wilde de zaak intrekken, omdat zij nog steeds van VS houdt.

Haar echtgenoot beweert dat hij niet bekend was met de relatie tussen zijn vrouw en de verdachte. Pas op 23 september kwam hij dat te weten. Hij vermoedt dat de verdachte hem wilde vermoorden om de relatie met de vrouw te continuere­n, want zijn vrouw heeft geen enkele keer geprobeerd om hulp te roepen. Hij vindt dat de kapverwond­ingen van zijn vrouw als ‘camouflage’ gezien kunnen worden. De rechter heeft VS, die juridische bijstand krijgt van advocaat Raoul Lobo, ambtshalve voorlopig in vrijheid gesteld. Op 3 april wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ PARAMARIBO - Een 38-jarige man is vrijdagavo­nd tegen zijn wil meegenomen en beroofd. Hij verklaarde bij de politie dat zeven mannen hem hebben overvallen. Drie van hen namen hem tegen zijn wil mee, terwijl de vier overigen in een ander voertuig zaten. Op de kruising van de Welgedacht C- en Rinishweg hebben de daders de man beroofd en geslagen, waarna ze hem daar achterliet­en. Het slachtoffe­r liep letsel op aan zijn voorhoofd. Van hem is een mobiele telefoon en SRD 300 buitgemaak­t.

De daders waren niet gewapend. Een van hen is op aanwijzing­en van de aangever op de kruising van de Hanna’s Lust- en Renuskaweg aangehoude­n; het gaat om de 27-jarige WS. De aangever had een relatie met de zus van een van de verdachten en zou een kind met haar hebben verwekt. Hij zou haar vermoedeli­jk financieel niet hebben ondersteun­d en daarom zijn beroofd. De politie onderzoekt deze zaak.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname