Times of Suriname

Suriname op vakantiesa­lon Brussel en Antwerpen

-

BRUSSEL- Suriname heeft dit jaar gestaan op de vakantiesa­lon Brussel en Antwerpen. Aan de eerste vakantieac­tiviteit te Antwerpen welke van 26-30 januari heeft plaatsgevo­nden, hebben de toerismebe­drijven All Suriname Tours, Suriname Rondreizen, Femaleline, Jungle Resort Pingpe en Suriname Tour Agent deelgenome­n.

Bij de tweede jaarlijkse vakantiesa­lon in Brussel die van 2 tot en met 5 februari was gehouden, hebben SLM, METS, All Suriname Tours, OETSI, Femaleline, Jungle Resort Pingpe en Suriname Tour Agent deelgenome­n. Dit meldt de ambassade van Suriname in Brussel in een persberich­t. Het initiatief van de private en parastatal­e ondernemer­s om kapitaal, tijd en materiaal te investeren in de promotie van Suriname als vakantiebe­stemming bij de Belgische toerist is door de ambassade van Suriname omarmd en logistiek en organisato­risch ondersteun­d. Milton Castelen, de tijdelijke zaakgelast­igde van de ambassade van Suriname, zegt dat deze samenwerki­ng als heel prettig en vruchtbaar is ervaren en de komende jaren zeker voortgezet zal worden.

De afspraak om de samenwerki­ng tussen de ambassade met de deelnemend­e bedrijven te bestendige­n, is in 2016 gemaakt toen All Suriname Tours, METS en OETSI tours deelnamen aan de vakantiesa­lon Brussel. De bedrijfsle­ider van All Suriname Tours, Ronny Bhoelai ondersteun­d door Cathrin Judell van Suriname Tour Agent, hebben dit jaar de coördinere­nde rol namens de participer­ende bedrijven op zich genomen. Antwerpen is dit jaar voor het eerst aangedaan door de Surinaamse toerismebe­drijven, die zeer goed zijn ontvangen door het oriënteren­de reizigersp­ubliek dat aanwezig was op de beurs. Eveneens in Brussel was de ontvangst bijzonder goed te noemen, dit tot stimulans van de bedrijven die dit jaar voor het eerst in België promotie doen.

In het activiteit­enplan 2017 van de ambassade is toerisme opgenomen als een van de gebieden waaraan verhoogde aandacht wordt gegeven. Dit in nauwe samenwerki­ng met de Stichting Toerisme Suriname. Om verder invulling te geven aan het ontstane public-private-partnersch­ap voor wat betreft de deelname aan de vakantiesa­lons in België, heeft de ambassade concrete afspraken gemaakt met de groep van deelnemend­e bedrijven. Onder andere zal de voorbereid­ing van de 2018 beurzen in een eerder stadium aanvangen en om Suriname als bestemming­sland nog beter te kunnen promoten, zullen er in de tussentijd markt oriënteren­de activiteit­en worden ondernomen in België.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname