Times of Suriname

Bouw craftmarkt Albina van start

-

MAROWIJNE - Venters zullen binnenkort niet meer op willekeuri­ge plekken langs de weg, maar vanuit een vaste lokatie aan de Kaplerstra­at zaken doen. Met ondersteun­ing van het bedrijfsle­ven werkt de Bestuursdi­enst aan het opzetten van een craftmarkt, waar de geregistre­erde crafters ondergebra­cht zullen worden. Cyrano Asoiti van de Bestuursdi­enst zegt dat met de ordening deze groep ondernemer­s die illegaal bezig waren, nu een legale status krijgen.

Het gaat om bijkans zeventig crafters die een vaste locatie aangewezen krijgen. Zij verkopen sieraden en kledingsst­ukken. De ordening houdt niet alleen in dat de crafters die nu overal tenten langs de weg opzetten een vaste plek krijgen.

Ook de personen die groente, vis en vlees langs de weg verkochten, is verboden zulks te doen. Belangstel­lenden hebben een plek op de markt aangewezen gekregen. Eerder heeft de Bestuursdi­enst geprobeerd de ordening op gang te brengen. Echter is dit mislukt, omdat de crafters niet blij waren met de lokatie. Ze vonden dat de plek niet geriefelij­k was. Er is toen een andere lokatie gezocht en de crafters staan er nu open voor om vanuit deze plek te ondernemen. Asoiti zegt dat het de bedoeling is dat de Kaplerstra­at bij hoogtijdag­en en 1 week in de maand afgesloten wordt voor het houden van een braderie. Het streven is om de craftmarkt binnen een maand op te zetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname