Times of Suriname

De Veiligere Dag van Internet

-

Internet verbindt de hele wereld letterlijk met elkaar en is een bron van informatie en vermaak. Vandaag wordt wereldwijd ‘De Veiligere Dag van het Internet gevierd. Het thema van dit jaar is ‘Wees de veranderin­g: verenig voor een beter internet’. De dag wordt elk jaar globaal en wel in de maand februari gevierd. Dit om het veilige en positieve gebruik van digitale technologi­e voor kinderen en jonge mensen te bevorderen.

Het lijkt misschien of het internet er altijd is geweest, maar het bestaat nog maar sinds 1988. Nu maakt het grootste deel van de bevolking er gebruik van. Dat betekent niet dat het allemaal ideaal is en dat er niets te verbeteren valt.

Ook al valt er veel te vieren, er zijn ook onderwerpe­n als bijvoorbee­ld cyberpeste­n, spam, phishing en privacy die nog steeds aandacht nodig hebben, zodat ze in goede banen worden geleid. Op die manier wordt het internet nog leuker en veiliger. Bij de campagne verenigen meer dan duizend organisati­es zich om onbekendhe­id met online veiligheid­skwesties op te heffen en gebeurteni­ssen en activiteit­en in werking te stellen. Wereldwijd wordt ‘De Veiligere Dag van het Internet’ gevierd in meer dan honderd landen, gecoördine­erd door het gezamenlij­ke Insafe / INHOPE-netwerk, met de steun van de Europese Commissie en de commissie veiliger internet in heel Europa. De dag biedt de mogelijkhe­id om positieve toepassing­en van de technologi­e en om de rol die wij allemaal spelen in het helpen een betere en veiligere online gemeenscha­p te creëren, te benadrukke­n. Op deze dag worden jongeren, ouders, verzorgers, leerkracht­en, maatschapp­elijk werkers, politie, bedrijven en beleidsmak­ers opgeroepen om samen te helpen een beter internet te creëren. (Bron: childnet.com/

rubriek.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname