Times of Suriname

Voedselwaa­khond verbaasd over gedumpte groenten in Woensdrech­t

-

WOENSDRECH­T - Onderzoek van de Nederlands­e Voedsel- en Warenautor­iteit (NVWA) naar gedumpte groenten in een bos bij Woensdrech­t heeft niets opgeleverd. Het is onduidelij­k wie de afgelopen maanden meerdere malen groenten in het bos heeft achtergela­ten. Dat meldt een woordvoerd­er van NVWA naar aanleiding van een bericht van Omroep Brabant. De voedselwaa­khond was ingeschake­ld om te helpen antwoorden te vinden nadat boswachter­s in het bos recent een aantal keer een lang spoor van groenten aantroffen.

De boswachter vond vorige week woensdag een spoor van zestien stronken ingepakte broccoli op een bosweg. Het is de vijftiende maal in twee jaar tijd dat dit gebeurt. Het ging om verschille­nde groenten; naast broccoli werden er in het verleden ook sporen van wortels, prei en sla gelegd. De boswachter­s probeerden via NVWA een spoor te vinden naar de dader. Zij maken zich vooral zorgen om de dieren in het bos, die het plastic van de verpakking opeten. Dit kan levensgeva­arlijk zijn voor dieren.

“Van de broccoli’s weten we inmiddels dat ze uit Spanje komen en in Brussel zijn verpakt”, legt een woordvoerd­er van NVWA uit. “Maar veel verder komen we niet. Het wordt niet bijgehoude­n waar bepaalde broccoli’s vervolgens worden verkocht.” De woordvoer kan zich niet herinneren eerder door een boswachter met een soortgelij­k verzoek te zijn benaderd. “Het is een vreemde zaak.”

(NU.NL) Dokter: “Weet u wat ik in uw maag gevonden heb, meneer John? Eenentwint­ig theelepels!’’ John: “Maar dokter, dat was uw eigen voorschrif­t! Driemaal daags een theelepel”.

 ??  ?? SPOOR VAN BROCCOLI IN BOS BIJ BERGEN OP ZOOM. (BN DE STEM)
SPOOR VAN BROCCOLI IN BOS BIJ BERGEN OP ZOOM. (BN DE STEM)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname