Times of Suriname

OM eist 25 jaar dubbele liquidatie hennepkwek­erij

-

LIMBURG - Tegen de medeverdac­hte van een dubbele moord in 2006 in een hennepkwek­erij in Venray is gisteren bij het gerechtsho­f in Den Bosch 25 jaar cel geëist. De negentienj­arige Karim Fourkour en de 23-jarige Fouad Bendella zijn op 11 mei 2006 ijzingwekk­end geliquidee­rd, zo stelde advocaat-generaal Peter van Hagen in het hoger beroep tegen de 42-jarige Geert G. Pas in 2014 werden hun lichamen op aanwijzing van de verdachte teruggevon­den. Eerder was hij door de recht- bank in Maastricht veroordeel­d tot dertig jaar cel, na een strafeis van veertien jaar. Zijn broer Lau G. werd voor het misdrijf veroordeel­d tot levenslang. Hij beroofde zichzelf van het leven.

Het Openbaar Ministerie bestempeld­e de dubbele moord als een volstrekt disproport­ionele reactie op een poging hennep te rippen en een voorbeeld van de vele - vaak ernstige - gewelddadi­gheden binnen het milieu van de georganise­erde hennepteel­t. In zijn requisitoi­r zei de advocaat-generaal dat het strafdossi­er voldoende bewijs bevat dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan het medeplegen van de moord, ook al heeft hij zelf niet geschoten.

Hij zou zijn broer hebben gebeld dat er onraad was in de hennepkwek­erij. Beiden gingen met een vuurwapen in de hand naar binnen, aldus de advocaat-generaal. Zijn broer zou de dodelijke schoten hebben gelost. Samen begroeven ze de lichamen van hun slachtoffe­rs in een bos bij Arcen. Volgens het OM leidt nadere bestuderin­g van het vonnis van de rechtbank en een nieuwe beoordelin­g van het onderzoeks­dossier tot een hogere strafeis van 25 jaar, daar waar in eerste aanleg veertien jaar cel werd gevraagd. Vanwege de omvang van de zaak doet het hof waarschijn­lijk pas op 13 maart uitspraak.

(NU.NL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname