Times of Suriname

Pontbuiten verkleint gat met Pokigron

-

VOETBAL – Pontbuiten heeft het gat met koploper Pokigron kunnen verkleinen naar een punt. Pontbuiten won zijn ontmoeting in de competitie van de Wanica Sportorgan­isatie (WSO) van Real Kaja, terwijl de koploper niet verder kwam dan een gelijkspel in het George Deulstadio­n.

De eerste helft tussen Pontbuiten en Real Kaja kende zes doelpunten. Dillen Kwasi opende al in de negende minuut de score voor Pontbuiten, waarna Murgio Kwasie de teams op gelijke hoogte bracht: 1-1. Adolf Darson bracht in de zeventiend­e minuut Pontbuiten weer op voorsprong, waarna Kevin Geddeman de voorsprong verruimde: 3-1. Voor Real Kaja werd het erger, toen Dillen zijn tweede doelpunt maakte: 4-1. Dit was de tiende keer dat Dillen gescoord heeft in de competitie van WSO. Nohar Doekoe bracht de spanning terug door de achterstan­d te verkleinen en de ruststand te bepalen op 4-2. In de tweede helft kregen de teams weer kansen, maar dit keer misten de spitsen het doel. Hierdoor kon Pontbuiten zijn voorsprong behouden en in de laatste minuten was het Andre Hasselbain­k die de eindstand bepaalde op 5-2.

Pokigron is niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen Toerano. Bijorn Westhoek opende de score voor Toerano, waarna Randy Nelson de teams op gelijke hoogte bracht. Pokigron nam in de tweede helft de voorsprong door een doelpunt van Kesajo Huur, naar zes minuten voor het eindsignaa­l trok Derret Abiting teams naar gelijke hoogte. Door het gelijkspel blijft Pokigron op de eerste plaats met achttien punten. Pontbuiten is tweede met zeventien punten. Sunny Point en Toerano bezetten de derde plaats met zestien punten.

Rasta-Lawa VIP: FTN-Jaw Jaw: 1-1.

1-2

en

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd Imeao-5 Magenta tegen Christelij­k Havo. (Foto: SH)