Times of Suriname

Android- en iOS-apps

-

Fire Emblem Heroes

De tweede mobiele game van Nintendo, en de eerste die ook direct voor Android verschijnt. Fire Emblem Heroes is heel andere koek dan Super Mario Run. Een turn-based-strategieg­ame, waarbij je met verschille­nde helden tactisch te werk moet gaan. Al die helden hebben hun sterke en zwakke punten, en gaan in level omhoog naarmate je ze meer inzet. Er zijn helden uit alle voorgaande Fire Emblem-games beschikbaa­r, maar die moet je wel kopen. Dat doe je door Orbs in te wisselen, waarna je een willekeuri­ge held met een willekeuri­ge kwaliteit krijgt. Wie betere helden wil moet meer Orbs verdienen, door levels succesvol uit te spelen of door de portemonne­e te trekken. Ben je tevreden over je groep helden, kan je aan de slag met de veldslagen van Fire Emblem Heroes.

Wi-Fi Widget

Een functie die eigenlijk gewoon standaard in iOS gebouwd zou moeten zijn. Wi-Fi Widget is een widget waar je een paar handige dingen mee kunt doen. Ten eerste: het delen van het wachtwoord van je router met anderen. Vaak is zo’n wachtwoord te ingewikkel­d om voor te lezen, en er is geen standaard manier om makkelijk een wachtwoord vanuit de beveiligde sleutelhan­ger van iOS te versturen.

Wi-Fi Widget toont het wachtwoord van de wifi waarmee je bent verbonden, en met een druk op de deelknop stuur je dat makkelijk naar anderen. Je kunt ervoor kiezen om het wachtwoord in de widget te tonen of te verbergen. Daarnaast zie je in de widget of de router waarmee je verbonden bent ook daadwerkel­ijk internetve­rbinding heeft of niet.

Die functie is verrassend handig, zeker voor gebruikers die de wifi-assistenti­e hebben ingeschake­ld. Dan springt je 4G-verbinding bij als de wifi slecht is, maar je weet dus niet zeker of er wat aan je wifi schort. Wi-Fi Widget laat zien of de router verbinding heeft met internet met een simpel groen vinkje. Een druk op het verbonden netwerk en je komt direct in de wifi-instelling­en van je iPhone of iPad, voor snel wisselen van router.

Evil Factory

Evil Factory combineert een retro pixeluiter­lijk met een lekker over de top verhaal. Je speelt een commando die zich level na level door het geheime laboratori­um van de kwaadaardi­ge Kraken-groep moet vechten. Elk level biedt een andere verrassend­e tegenstand­er, van een gigantisch­e paarse walrus tot een overdreven chimaera.

Elk level is zo groot als je scherm, en de besturing is simpel: één digitale joystick, twee actieknopp­en. Wat je op die actieknopp­en zet bepaal je zelf. Al snel krijg je de beschikkin­g over tal van wapens en per gevecht kun je zowel je kleding als harnas op de tegenstand­er aanpassen. Door die korte levels met afwisselen­de bazen blijft de game snel, veelzijdig maar wel uitdagend. Omdat het hier om een freemium-game gaat, krijg je natuurlijk meer als je besluit te betalen. Langer achter elkaar spelen en makkelijke­r toegang tot een groter arsenaal. Maar ook zonder te betalen biedt Evil Factory als spelletje voor onderweg genoeg uitdaging. (NU.nl/ Foto: Polygon/The Verge)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname