Times of Suriname

Uit appwinkel

-

Google Now Launcher, de app waarmee Android-gebruikers hun thuisscher­m kunnen aanpassen, verdwijnt in de loop van het huidige kwartaal uit de Google Play Store. Het is niet bekend waarom de launcher verdwijnt.

Dat blijkt uit een e-mail die Google heeft verstuurd naar bedrijven die gebruikmak­en van Google Mobile Services (GMS). De e-mail is in handen gekomen van Android Police.

GMS is een verzamelin­g van apps en interfaces die Google beschikbaa­r stelt aan smartphone­fabrikante­n om standaard mee te leveren op hun toestellen. Google Now Launcher maakt daar momenteel ook deel van uit, maar daar komt 1 maart veranderin­g in.

Vanaf dat moment zit de app niet meer in GMS en zullen telefoons die Google Now Launcher toch voorgeïnst­alleerd hebben staan worden afgekeurd door Google. Daarnaast zal de app ergens voor april uit de Google Play Store worden gehaald. Een specifieke datum heeft Google nog niet gecommunic­eerd. De app is vanaf dat moment niet meer te downloaden voor nieuwe gebruikers. Voor huidige gebruikers verandert er weinig, behalve dat Google de app niet langer van updates zal voorzien. Een belangrijk onderdeel van de Google Now Launcher is de integratie van Googles slimme stemassist­ent Google Now, de voorganger van Google Assistant.

Dankzij de Launcher-app kunnen gebruikers vanaf het thuisscher­m met één veegbewegi­ng de informatie bekijken die deze slimme assistent

Google heeft voor zijn recente Pixel-telefoons ook een aparte Launcher-app gemaakt, maar die is alleen beschikbaa­r voor de Pixel en de Pixel XL. Mogelijk krijgen in de toekomst meer Androidtel­efoons ondersteun­ing voor de app. Aanvankeli­jk was de Google Now Launcher ook enkel beschikbaa­r voor Googles eigen Nexussmart­phones. (NU.nl /Foto: YouTube)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname