Times of Suriname

Arrestatie na grote drugsvangs­t

-

PARAMARIBO - De politie heeft gisteren een grote drugsvangs­t gedaan op de Nieuwe Haven. Commissari­s van politie Guno Roosenhoff bevestigt dit. Hij zegt aan de krant dat de politie een persoon die op de Nieuwe Haven werkt, in de kraag heeft gevat, omdat vermoed wordt dat hij meer moet afweten van deze drugsvangs­t.

Roosenhoff geeft aan dat het niet om een douaneambt­enaar gaat, maar iemand die gewoon op de haven werkt. De man is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekerin­g gesteld. Gistermorg­en wist de politie de drugs in een container met houtblokke­n te onderschep­pen. De drugs waren verstopt in tassen tussen de houtblokke­n en had als eindbestem­ming Nederland. Nog voordat het verboden spul verscheept kon worden, is de vangst gedaan.

Het is voor de politie logisch dat meerdere personen bij deze drugssmokk­el betrokken zijn. Er is een grootschal­ig onderzoek gaande. De eigenaar van de container zal nog gehoord worden om na te gaan of hij iets hiervan afwist. Het is echter niet uitgeslote­n dat een ander de drugs in de container heeft gedaan zonder dat de eigenaar hiervan op de hoogte was. Gisteren in de vooravond waren de wetsdienar­en de drugs nog aan het wegen om de exacte hoeveelhei­d vast te stellen. De politiecom­missaris zegt dat de politie extra alert is en optreedt tegen overtreder­s van de Wet Verdovende Middelen. WJ

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname