Times of Suriname

Republic Bank doneert SRD 800 duizend

-

PARAMARIBO - De Republic Bank Suriname heeft gisteren in totaal SRD 800 duizend geschonken aan vier instelling­en. Het geld is bestemd voor het uitvoeren van sociale projecten en is onderdeel van het programma dat in alle landen wordt uitgevoerd waar Republic Bank Limited gevestigd is.

Instelling­en konden het afgelopen jaar hun uit te voeren projecten indienen. Uiteindeli­jk werden vier instelling­en uitverkore­n voor een geste.

De Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzien­den in Suriname krijgt een financiele injectie om ongeveer 75 personen op te leiden in ICT en het lezen van het braillesch­rift.

De Stichting Postacadem­isch Onderwijs voor de Geneeskund­e in Suriname krijgt geld om het project Sabi Akra Siki uit te voeren. Dit project is gericht op het terugbreng­en van obesitas

Power To Make A Difference

onder jongeren tussen 9 en 12 jaar door hen en hun ouders voor te lichten. Deze groep telt zeker 6000 personen.

De sportorgan­isatie Neptunes zal zwemcursus­sen verzorgen aan scholieren tussen 6 en 10 jaar. De selectie van de scholen zal in afstemming met het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur plaatsvind­en. Neptunes denkt aan het accommoder­en van zeker 250 scholieren dankzij de schenking van de Republic Bank. De Stichting Biblionef Suriname (SBS) wil haar bestand aan boeken en literatuur voor de doelgroep 3 tot en met 18 jaar vergroten. SBS hoopt 10 duizend nieuwe boeken aan te schaffen en Republic Bank is bereid om de aankoop van deze boeken voor haar rekening te nemen. Gloria Anthony, algemeen directeur van Republic Bank, zegt de schenkinge­n te hebben gedaan uit hoofde van de sociale verantwoor­delijkheid waaraan de financiële instelling zich heeft gecommitte­erd. “We geven hiermee aan dat wij als bank niet alleen denken aan het verdienen van geld, maar ook aan het teruggeven aan de samenlevin­g.” BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname