Times of Suriname

Verlies Insel Air tot 1,5 miljoen per maand

-

WILLEMSTAD - Insel Air verliest momenteel ongeveer 1 tot 1,5 miljoen dollar per maand, zegt Gilles Filiatreau­lt de nieuwe voorzitter van het management­team,. “Dat bloeden moet hoe dan ook worden gestopt. Waar nodig zullen we dat doen. We zullen resoluut zijn.”

“Ik vraag me af of we met Insel Air op Aruba moeten blijven”, aldus de tijdelijk hoogste functionar­is van het noodlijden­de private luchtvaart­bedrijf, dat sinds de jaarwissel­ing onder strikte voorwaarde­n tot 33 miljoen gulden financiële hulp krijgt van de regering. De nieuwe top van Insel Air, waar maandagavo­nd nog Juni Sluis aan werd toegevoegd als deputy chief executive officer Flight Operations and Technical is gisteren naar Aruba gegaan om er haarfijn te vernemen wat er nog allemaal moet gebeuren om de vier MDvliegtui­gen, die al bijna twee weken om veiligheid­sredenen aan de grond worden gehouden, vrijgegeve­n te krijgen.

“Wij willen het hele pakket vernemen”, zegt Filiatreau­lt. Hij was maandag in het interviewp­rogramma Perspektiv­a van Radio Z86. “Wij hebben nog steeds niet het complete plaatje voor ons van wat de Arubaanse luchtvaart­dienst precies wil dat er moet gebeuren.” Insel Air heeft een onderhoud met het Department of Civil Aviation van Aruba, waar Edwin Kelly directeur van is. Ook is verzocht om een ontmoeting met minister Mike de Meza, verantwoor­delijk voor transport, maar er was nog geen afspraak gemaakt. Tevens zal Filiatreau­lt een ontmoeting hebben met het personeel van Insel Air-Aruba.

Lees verder op pagina 2.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname