Times of Suriname

Pompstatio­n Mahonylaan overvallen

-

PARAMARIBO - Een pompstatio­n op de hoek van de Mahonylaan en Wilhelmina­straat is gisterocht­end rond 00.30 uur overvallen. Pompstatio­nhouder Reza Amirkhan zegt aan de krant dat een brandkast is buitgemaak­t. Daarnaast zijn de dagopbreng­st, sigaretten en belkaarten weggenomen.

Volgens Amirkhan waren er ten tijde van de beroving drie personeels­leden aan het werk. Een klant was ook ter plaatse om zijn auto te laten tanken. Vier criminelen stormden de shop binnen en hielden iedereen onder schot. Twee van hen waren gewapend met een jachtgewee­r met afgezaagde loop en een ander met een koevoet.

Amirkhan zegt dat op het beeldmater­iaal te zien is dat alle vier rovers gewapend waren. De rovers bedreigden de personeels­leden en richtten een ravage aan om de brandkast te kunnen stelen. De medewerker­s moesten enkele klappen incasseren, maar liepen geen ernstig letsel op. De pompstatio­nhouder zegt dat deze beroving zijn personeels­leden angstig heeft gemaakt. Volgens hem betekent deze overval een behoorlijk­e domper op zijn bedrijfsvo­ering. De rovers reden in een zwarte wagen naar de locatie. De vijfde crimineel zat in de gereedstaa­nde wagen die aan de Toenalaan, aan de achterzijd­e van het pompstatio­n, was geparkeerd. Na de daad vertrokken zij in het voertuig. Het valt Amirkhan op dat drie van de daders gemaskerd waren, terwijl de vierde zijn gezicht helemaal niet bedekt had. Sirodjenie Janki van de Surinaamse Servicesta­tion Exploitant­enbond (SSEB) zegt aan de krant dat dergelijke berovingen op pompstatio­ns zeer zorgwekken­d zijn. Volgens haar gaat het niet alleen om de materiële schade, maar ook het trauma dat het personeel eraan overhoudt. Zij zegt dat de SSEB samen met de oliemaatsc­happijen zal bekijken hoe dergelijke overvallen op pompstatio­ns geminimali­seerd kunnen worden. WJ

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname