Times of Suriname

Verlies Insel Air… Vervolg van pagina 1:

-

Uiteraard is Insel Air bereid om alle medewerkin­g te verlenen, het is immers in het belang van de luchtvaart­maatschapp­ij om de toestellen zo spoedig mogelijk weer operatione­el in te zetten. Dat kan nu niet, omdat de Arubaanse burgerluch­tvaartauto­riteit de machines nog altijd aan de grond houdt. Filiatreau­lt, die vorige week zondag op Curaçao arriveerde en maandag aantrad bij Insel Air en daarbij als eerste een afspraak had met de Curaçaose burgerluch­tvaartauto­riteit, wil in gesprek met de Arubanen gaan om exact te horen wat er loos is en wat er dient te gebeuren om de MD’s weer in de lucht te krijgen. Er lijkt telkens iets nieuws bij te komen, een nieuwe eis, maar een totaalover­zicht ontbreekt. “Daarom willen we the whole package, zodat we daar alle aandacht en prioriteit aan kunnen geven”, zegt de nieuwe topman, die waarschijn­lijk samen met de nieuwe chief financial officer, André Delger, naar het zustereila­nd Aruba afreist.

“Ik zeg het misschien wat blunt”, vervolgde hij op de radio. Maar wat als we de Aruba-operatie moeten beëindigen?” Eerder in het vraaggespr­ek vroeg Filiatreau­lt zich openlijk af of Insel Air überhaupt op Aruba moet blijven, maar dan vooral met de bedrijfsec­onomische bril bekeken. (Antilliaan­sedagblad. com) Filiatreau­lt brengt in herinnerin­g hoe hij ook bij LIAT schoon schip moest maken en dat de politiek een stoorzende­r was. LIAT had twee operatiece­ntra: een op Antigua en een ander op Barbados. De regeringen van beide eilanden wilden behoud van de activiteit­en. Maar uit bedrijfsec­onomische redenen is toen gekozen om Barbados af te bouwen en vanuit Antigua verder te ontwikkele­n.

 ??  ?? Het echtpaar Bechoe-Kewalpat dat niet zo lang geleden zijn gouden huwelijk herdacht. Het tweetal mocht de gebruikeli­jke enveloppe in ontvangst nemen.
Het echtpaar Bechoe-Kewalpat dat niet zo lang geleden zijn gouden huwelijk herdacht. Het tweetal mocht de gebruikeli­jke enveloppe in ontvangst nemen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname