Times of Suriname

Stiefvader beweert dat meisje zelf seks wilde

-

PARAMARIBO – Merito G (37) verklaarde gisteren in de rechtszaal dat zijn twaalfjari­ge stiefdocht­er seks met hem wilde bedrijven. Volgens hem kwam zij naakt bij hem om dat te vragen. Hij ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan verkrachti­ng.

De man geeft toe een fout te hebben begaan door haar moeder niets hierover te vertellen. De man denkt dat indien hij dit aan zijn vrouw had verteld zij haar dochter zou slaan. Hij trad ook niet op tegen haar toen het meisje hem om seks vroeg. Hij bood rechter Rewita Chatterpal hiervoor zijn verontschu­ldigingen aan.

Het meisje vertelde echter dat de man haar heeft gedwongen tot seks. Het was in augustus en september vorig jaar dat hij misbruik maakte van haar. De man beweert dat zijn stiefdocht­er naar seksfilms op de televisie keek en daarom seks wilde bedrijven. Merito G heeft een relatie van bijna tien jaar met de moeder van het meisje. Bij de vrouw heeft hij twee kinderen verwekt. De rechter hield de man voor dat het slachtoffe­r op de zitting in januari is gehoord. Toen zou de man hebben beaamd wat het meisje verklaard heeft. Hij zou haar hebben gedwongen tot seks. Haar moeder was aan het werk toen hij tegen de wil van het kind seks met haar had. Merito G, die juridische bijstand krijgt van raadsman Hedley Derby, bleef echter erbij dat het geen gedwongen seks was. Hij ziet het meisje als zijn eigen kind. Op 21 maart wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname