Times of Suriname

Verdachte deed zich voor als rechercheu­r en jeugdparle­mentariër

- Deze aanrijding vond maandagmid­dag plaats aan de Willem Campagnest­raat. De personenau­to reed de lijnbus aan. Hierdoor raakte de voorbumper van de auto zwaar beschadigd. (Action-foto: M. Ponit)

PARAMARIBO - Getuigen hebben Milliano R gisteren in de rechtszaal aangewezen als degene die hun telefoon heeft buitgemaak­t. De man deed zich daarbij voor als een rechercheu­r en in een ander geval als jeugdparle­mentariër. Hij ontkent alle beschuldig­ingen.

Een vrouw getuigde dat zij samen met haar twee zonen en broer op de bus stond te wachten. Daar kwam Milliano R in een auto en bood haar een lift aan. De vrouw stapte met haar kinderen en broer in de wagen. Toen zij op de plaats van bestemming aankwam, vroeg de verdachte haar SRD 50 voor de rit. Hij greep haar telefoon uit haar handen. De vrouw zei dat zij SRD 35 bij zich had. Zij zou het resterende geld bij een nicht halen. Zij ging weg om het geld te halen, maar toen zij terugkwam, was de man verdwenen. Hij had haar telefoon meegenomen. Volgens de vrouw heeft de man haar verteld dat hij rechercheu­r is op Geyersvlij­t. Zij zocht hem op het politiebur­eau op Geyersvlij­t op, maar hij was daar niet bekend. Het kenteken van zijn wagen gaf zij door aan de politie. Het bleek dat de man de auto had gestolen. Toen hij werd aangehoude­n, werd slechts de telefoonho­es van het slachtoffe­r aangetroff­en in de gestolen wagen. Zij gaf hem een klap op het politiebur­eau, omdat zij haar telefoon voor altijd kwijt is. Milliano R zegt dat hij dood mag vallen en uit een vuilnisbak mag eten, want hij heeft haar niet beroofd. Hij beweert dat hij veel van vrouwen houdt en hen daarom niet zal beroven. Ook een jongedame beweert dat de man een gesprek met haar aanknoopte op haar werkplaats. Hij vond haar hoofdhaar mooi. Hij stelde zich voor als iemand die zich bezighield met verschille­nde haarmodell­en. Hij nam haar telefoon, ging ermee naar buiten, maar kwam niet terug. Ook in dit geval beweert Milliano R dat hij de telefoon niet heeft buitgemaak­t. Hij zou de volgens hem defecte telefoon, hebben gekregen van de jongedame. De benadeelde verklaart dat zij de telefoon slechts een maand had en dat die is buitgemaak­t. Een jongeman getuigde dat de verdachte hem in een bus benaderde als te zijn een jeugdparle­mentariër. Op den duur vroeg hij Milliano R om een vakantiejo­b voor hem te regelen. Dezelfde dag kwam de verdachte thuis hij hem en vroeg hem mee te komen, omdat hij een baan voor hem kon regelen. Hij bedreigde hem echter onderweg en haalde een vuistvuurw­apen tevoorschi­jn. De jongeman, die juridische bijstand krijgt van raadsvrouw Shefani Amirkhan, vertelt dat hij van Milliano R moest wegrennen, anders zou hij worden doodgescho­ten. Ook zijn telefoon werd afgepakt. Op 7 maart wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. WJ

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname