Times of Suriname

Voorbereid­ing tweede editie Marowijne Agri en Food Beurs

-

PARAMARIBO – SOIL Masonkondr­e heeft vorige maand in samenwerki­ng met de districtsc­ommissaris van Marowijne, de eerste Marowijne Agri en Food Beurs georganise­erd. De beurs heeft ruim 500 mensen getrokken. Op basis hiervan heeft SOIL besloten een tweede editie van de beurs te organisere­n in 2018. De voortgang van de voorbereid­ing is te volgen via hun website en Dit meldt SOIL Masonkondr­e in een persberich­t.

Facebookpa­gina.

Moengo Agri en Food Beurs is een platform waar zowel landbouwer­s, voedselver­werkers, kennisinst­ituten en overheid bij elkaar komen. De beurs staat open voor het algemene publiek en afnemers. Door ruim van tevoren te beginnen, zal er veel meer tijd zijn voor de voorbereid­ing van deelnemend­e partijen. Hoewel de eerste editie drukbezoch­t is en veel bedrijven hebben deelgenome­n, waren agrobedrij­ven uit Marowijne afwezig. “We zullen de boeren uit Marowijne motiveren deel te nemen en lokale voedselpro­ducenten interesser­en hun producten verder te ontwikkele­n om die op de beurs te kunnen presentere­n. Daarvoor zullen stagiairs en deskundige­n worden ingezet. In maart 2017 komen reeds twee studenten voedingsmi­ddelentech­nologie daarvoor naar Moengo”, meldt de organisati­e.

Tijdens de beurs in 2018 zal ook het boek De toekomst van Marowijne 2.0. bestaande onder andere uit de bijdragen van de opstelweds­trijd worden gepresente­erd, de winnaars bekendgema­akt en de prijzen uitgereikt. Tot nu toe zijn veertien opstellen en gedichten ontvangen. De mogelijkhe­id bestaat nog steeds om deel te nemen en digitaal de bijdragen op te sturen naar SOILMasonk­ondre@gmail. com.

Rondom de tweede editie van de beurs worden toeristisc­he activiteit­en georganise­erd om meer mensen te trekken. In zowel Delft als Antwerpen worden werkconfer­enties georganise­erd over de toekomst van Marowijne als voorbereid­ing op de beurs van 2018. In Suriname worden deelnemers en sponsoren geworven voor de beurs. Geïnteress­eerden kunnen vanaf nu contact opnemen via SOILMasonk­ondre@ gmail.com.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname