Times of Suriname

August Hens Toernooi succesvol afgerond

-

ZWEMMEN - De zwemcommis­sie van de zwemvereni­ging Witte Lotus heeft afgelopen weekend het August Hens Toernooi gehouden. Hieraan hebben verschille­nde zwemmers van zwemclubs meegedaan. De oudste deelnemer was 73 jaar en de jongste 7 jaar. Het toernooi staat bekend als een langeafsta­ndzwemtoer­nooi.

Op de 400, 800 en 1500 meter zijn er wedstrijde­n gezwommen. Er is ook een wisseltrof­ee in de categorie 1500 meter bij de jongens en meisjes. Hendrik Powdaar is de winnaar bij de jongens geworden op de 1500 meter en Tanya Fernald bij de meisjes op deze afstand.

De winnaars in de top drie in de verschille­nde afstanden hebben ook een trofee in ontvangst genomen. Jeffrey Lau, voorzitter van de Witte Lotus, de Chinese ambassadeu­r Zhang Jinxiong en August Hens hebben de trofeeën uitgereikt. Voor de jongste en oudste deelnemer was er ook een trofee. Het toernooi is een jaarlijks terugkeren­d evenement en wordt meestal eind januari georganise­erd. Deze keer is het begin februari gehouden, omdat het Chinees Nieuwjaar in de laatste week van januari was.

Als langeafsta­ndzwemtoer­nooi kende Suriname aanvankeli­jk alleen de wedstrijde­n op de 1000 meter van de Dolfijn, totdat August Hens in 1976 de wedstrijde­n op de 1500 meter introducee­rde in de Witte Lotus. Bij zijn zwempensio­nering in 2008 werden de wedstrijde­n op de1500 meter als eerbetoon naar hem vernoemd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname