Times of Suriname

Barcelona naar bekerfinal­e

-

VOETBAL - FC Barcelona heeft de finale bereikt van de Copa del Rey. Nadat het vorige week al uit bij Atlético Madrid had gewonnen met 2-1, werd het in het eigen Camp Nou 1-1.

De meest indrukwekk­ende redding van de Oranjeinte­rnational Jasper Cillessen was die op het harde schot van Yannick Carrasco, die vanaf links naar binnenkwam en van dichtbij hard richting de verre hoek schoot. Koke probeerde het even later met een afstandssc­hot en Diego Godín waagde een poging met een kopbal uit een corner. Die pogingen leverden Cillessen veel minder problemen op.

De Madrilenen probeerden gegroepeer­d met pressie Barcelona vast te zetten. Ivan Rakitic en André Gomes hadden moeite het tempo bij te benen, en voor omschakeli­ng te zorgen. Pas in de veertigste minuut creëerde de thuisploeg haar eerste mogelijkhe­id. Een steekbal kon Jordi Alba bijna gebruiken om te scoren, maar zag Moya redding brengen. Een doelpunt van Luis Suárez in de 43e minuut brak alsnog de ban.

Atlético Madrid bleef geloven in een resultaat. Dat fanatisme sloeg soms wat door; Carrasco werd naar aanleiding van zijn tweede geel in de 69e minuut van het veld gestuurd. Toch weerhield het Diego Simeone zijn elftal er niet van te blijven vechten. Gerard Piqué veroorzaak­te tien minuten voor het einde een strafschop. Kevin Gameiro mocht vervolgens de buitenkans proberen te verzilvere­n, maar schoot zijn inzet naast het doel van de Catalanen.

Gameiro vond enkele minuten later wel het net toen Antoine Griezmann de bal op hem teruglegde: 1-1. Omdat doelpunten­maker Suárez met zijn tweede gele prent ook van het veld moest, was het billen knijpen geblazen voor Barça. Met hangen en wurgen – blessureti­jd was vijf minuten – bereikte Barcelona alsnog de finale van de Copa del Rey. (Goal)

??  ?? Arda Turan van Barcelona (l) probeert langs Juanfran van Atlético Madrid te gaan. (Foto: ESPN)