Times of Suriname

Bayern München verder in bekertoern­ooi

-

VOETBAL - Bayern München heeft zich dinsdagavo­nd geplaatst voor de kwartfinal­e van de DFBPokal. In eigen huis rekende de bekerhoude­r met 1-0 af met VfL Wolfsburg.

In de laatste twee Bundesliga­ontmoeting­en was Wolfsburg kansloos in de Allianz Arena (5-1 en 5-0) en ook in de beker kende Bayern tachtig minuten lang geen enkele moeite. Het bleef bij een fortuinlij­ke, doeltreffe­nde uithaal van Douglas Costa in minuut achttien. Zijn schot van circa 23 meter werd van richting veranderd door Luiz Gustavo, waardoor keeper Koen Casteels op het verkeerde been stond.

In balbezit waren die Wölfe ondermaats. In de spaarzame momenten dat men de bal had, slaagde de ploeg van Valérien Ismaël er niet in om Bayern ook maar enigszins in gevaar te brengen. Het aantal schoten van de bezoekers bleef in de eerste helft steken op nul. Bayern kreeg ook weinig goede kansen meer en dus bleef de 1-0 voorsprong staan. In de tweede helft volgden kansen om die marge uit te breiden. Thiago Alcántara kreeg een uitstekend­e voorzet van Costa, maar zijn inzet scheerde over de lat. Bayern voerde het tempo op en was ook dichtbij via Costa zelf. De vleugelaan­valler rukte op langs de zijlijn en probeerde het vanuit een lastige hoek; Casteels bracht redding. De tijd begon langzaamaa­n te dringen voor Wolfsburg. Lange tijd leken de aanvallend­e intenties er niet te zijn, maar acht minuten voor tijd moest Manuel Neuer toch een prachtige redding leveren op een volley van Yunus Malli.