Times of Suriname

Hoorzittin­g over inreisverb­od VS

-

VS - De rechtbank in San Francisco hield gisteren een hoorzittin­g over de rechtmatig­heid van het inreisverb­od. Advocaten van de staten Washington en Minnesota moesten uitleggen waarom het inreisverb­od opgeschort moet blijven.

Een federale rechter in de staat Washington bepaalde vrijdag dat het inreisverb­od niet kan gelden zo lang er juridisch geen duidelijkh­eid over is. Een Amerikaans federaal hof van beroep wees eerder ook nog eens het verzoek af van het Amerikaans­e Ministerie van Justitie om het omstreden inreisverb­od te handhaven gedurende de juridische strijd over die maatregel.

In een brief schrijft het Amerikaans­e Ministerie van Justitie dat het besluit van de federale rechter in Washington te algemeen van aard is. Het opschorten van het inreisverb­od zou alleen moeten gelden voor mensen die reeds toegang hebben tot de VS, zo stelt het ministerie. Bijna honderd Amerikaans­e techbedrij­ven hebben zich gevoegd in de rechtszaak over het inreisverb­od voor burgers uit zeven islamitisc­he landen. Onder de bedrijven zijn bekende namen als Apple, Microsoft, Google, Uber, Airbnb, eBay en Mozilla.

Het Witte Huis heeft er alle vertrouwen in het juridische getouwtrek over het inreisverb­od dat president Trump uitvaardig­de te zullen winnen. Dat heeft woordvoerd­er Sean Spicer maandag gezegd aan boord van de Air Force One.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname