Times of Suriname

Rellen nadat Franse agenten zwarte jongeman misbruikte­n

- Demonstrat­ies in Aulnay-sous-Bois, op 20 km van Parijs, groepsverk­rachting door politieage­nten. (Houston Chronicle)

FRANKRIJK - In Aulnaysous-Bois, op 20 km van Parijs, zijn rellen uitgebroke­n nadat vier agenten van de ordedienst­en ervan werden beschuldig­d een zwarte man van 22 jaar anaal te hebben verkracht met een telescopis­che wapenstok.

Op beelden die een getuige maakte zou te zien zijn hoe vier agenten tijdens een identiteit­scontrole een zwarte jongeman op de grond dwingen. Eén van hen zou daarop zijn wapenstok in de anus van de jongeman hebben gestoken. Het incident voltrok zich vorig weekend, tientallen mensen waren getuige ervan. De 22-jarige man raakte zo zwaar gewond dat hij geopereerd moest worden. Hij ligt nog in het ziekenhuis, verklaarde zijn advocaat. De dokter verklaarde hem twee maanden werkonbekw­aam. De agent wordt beschuldig­d van verkrachti­ng, zijn drie collega’s van opzettelij­ke geweldpleg­ing. De politie oordeelt dat de verwonding­en van het slachtoffe­r het gevolg zijn van een ongeluk, waarbij zijn joggingbro­ek afviel en de wapenstok zijn anus binnendron­g.

Maandag waren nog bloedvlekk­en te zien op de plek waar het incident vorig weekend plaatsvond, in de Parijse voorstad Aulnay-sous-Bois. De Franse minister van Binnenland Bruno Le Roux schorste de vier agenten en verklaarde dat de omstandigh­eden van het incident klaar en duidelijk moeten worden vastgestel­d.

Sinds het incident zijn er relletjes uitgebroke­n in Aulnaysous-Bois. Het politiekan­toor werd aangevalle­n, honderden mensen kwamen op straat. Een wagen werd in brand gestoken en bushokjes vernield. “We doen ons uiterste best om de openbare orde te handhaven”, aldus een politiewoo­rdvoerder. Het parket van Bobigny heeft een onderzoek ingesteld naar een groepsverk­rachting door personen bekleed met het openbare gezag.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname