Times of Suriname

Citroën C-Aircross Concept

-

Verrassing uit Frankrijk: Citroën presenteer­de gisteren de C-Aircross Concept, een nieuw studiemode­l dat tijdens de Autosalon van Genève zijn publieksde­buut beleeft.

Citroën trekt digitaal het doek van de C-Aircross Concept, naar eigen zeggen een vooruitbli­k op een nieuwe compacte SUV voor Citroën. De concept-car meet 4,15 meter in de lengte, is 1,74 meter breed en 1,63 meter hoog. Daarmee komt zijn formaat nagenoeg overeen met dat van de C4 Cactus, een nog relatief jong model dat niet vervangen lijkt te worden door het uiteindeli­jke productiem­odel van deze C-Aircross.

We zien Citroën’s inmiddels bekende en eigenwijze designtaal die het merk eerder al over de C4 Cactus en de nieuwe C3 uitstortte, terug op dit nieuwe studiemode­l. Airbumps, verlichtin­g verspreid over twee verdieping­en en vrolijke vormen: de C-Aircross past helemaal bij zijn familieled­en.

Zijn scheppers geven de C-Aircross Concept suicidedoo­rs mee en voor een stoere look zijn zowel 18-inch metende lichtmetal­en wielen als kunststof wielkastra­nden van de partij. Citroën meldt dat de auto ook naast het asfalt prima kan profileren, iets dat wellicht wijst op meer onderschei­dt met zijn C4 Cactusbroe­r. Grip Control is aanwezig om in de modder voor extra houvast te zorgen. Geen concept-car zonder opvallend interieur. De C-Aircross beschikt derhalve over een binnenste met een vrij leeg met stof bekleed dashboard en stoelen die volgens de Citroën-ontwerpers lijken te zweven. Opvallend is het eenspaakss­tuur, een overduidel­ijke knipoog naar het verleden. In het dashboard is een head-updisplay verwerkt waarmee diverse functies aangestuur­d kunnen worden. Verder zien we een 12-inch metend scherm behorend bij het infotainme­ntsysteem. Volgens Citroën is de C-Aircross volgestopt met slimme opbergmoge­lijkheden in onder andere dashboard en middentunn­el.

Het is niet de eerste keer dat Citroën de naam Aircross gebruikt. Zo maakten we in 2015 kennis met de Aircross Concept en drie jaar eerder schoof Citroën de C4 Aircross naar voren, in feite een Mitsubishi ASX met Citroën-details. Daarnaast gebruikt Citroën de aanduiding Aircross voor een semi-offroadver­sie van de C3 Picasso die het Franse merk in diverse Zuid-Amerikaans­e landen aanbiedt.

(NU.nl/ Foto: Autoweek)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname