Times of Suriname

Samenwerki­ng SLM en TUI moet nieuwe groep toeristen aantrekken

-

PARAMARIBO – De samenwerki­ng tussen de Surinaamse Luchtvaart­maatschapp­ij (SLM) en TUI Nederland op de MidAtlanti­sche route, moet een nieuwe groep toeristen naar Suriname trekken. SLM-directeur Robbi Lachmising zei gisteravon­d in hotel Torarica dat er niet gevreesd hoeft te worden dat de nationale carrier uit de markt gedrukt wordt door de komst van de derde speler op deze route.

De SLM-directeur zegt dat zijn maatschapp­ij al jaren een joint venture-overeenkom­st heeft met de Koninklijk­e Luchtvaart Maatschapp­ij (KLM), en dat het deze vliegmaats­chappij nooit gelukt is om de SLM een kopje kleiner te maken. Net zoals de SLM en KLM volwaardig­e partners zijn, zo moet ook de samenwerki­ng tussen SLM en TUI gezien worden. De focus van de twee organisati­es is om een nieuwe groep toeristen vanuit Europa, waaronder Nederland, naar Suriname te brengen.

Arjan Kers, general manager van TUI, zegt dat Suriname al acht jaar op hun verlanglij­stje staat als vakantiebe­stemming. De manager zegt dat Suriname een mooi en veilig land is en dus geschikt is om als vakantiebe­stemming bestempeld te worden voor de Europeaan. De code share-overeenkom­st die de twee organisati­es zijn aangegaan, moet in april gestalte krijgen. Volgens Lachmising zal in de beginfase TUI stoelen kopen bij de SLM om passagiers te vervoeren op de woensdag en zaterdag. Vervolgens zal TUI pas in juli op de maandag met zijn eigen toestel vliegen op de Mid-Atlantisch­e route. “Daarnaast zal de SLM in de zomer vluchten voor TUI uitvoeren naar de Middelland­se Zee”, zegt Kers.

TUI Group (Touristik Union Internatio­nal) is een multinatio­nale groep met hoofdzetel in Hannover, Nedersakse­n. Het is de grootste toerismegr­oep in de wereld. De groep is eigenaar van zes Europese luchtvaart­maatschapp­ijen, de grootste vakantievl­oot van Europa.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname