Times of Suriname

Claudia Marica-Redan neemt over van Brahim bij AZP

-

PARAMARIBO - Claudia Marica-Redan heeft op 7 februari als waarnemend directeur het roer overgenome­n van Antoine Brahim die 4,5 jaar in dienst was van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) als algemeen directeur.

Direct na zijn aantreden in 2012 maakte Brahim de eerste belangrijk­e stap: het ontwikkele­n van een nieuwe visie en Strategisc­h Plan (SP) 2020. Dit plan heeft vanaf 2013 gediend als kompas voor de ordening en verdere ontwikkeli­ng van het AZP.

Ondanks het wegvallen van de overheidss­uppleties per 1 januari 2014, slaagde dit ziekenhuis erin om het exploitati­etekort van SRD 125 miljoen in 2012 terug te brengen naar SRD 25 miljoen in 2015.

Het aantal medische specialist­en is op enkele belangrijk­e gebieden uitgebreid. Zo beschikt het AZP over 94 specialist­en ten opzichte van 68 eind 2012 en er is een Integraal Master Bouwplan 2025 ontwikkeld. Met de aanstaande start van de bouw van een nieuw Academisch Medisch Centrum voor geheel Suriname (AMC-SU), wordt een absolute mijlpaal bereikt. Ondertusse­n zullen in aanloop naar dit nieuwe ziekenhuis, het Beddenhuis en de afdelingen Intensive Care Unit en Operatieka­mer worden gerenoveer­d. Het AZP is van één naar twaalf (ISO en HACCP) gecertific­eerde afdelingen gegaan met nog vijf in voorbereid­ing. Mede hierdoor kan het ziekenhuis een consistent kwaliteits- en veiligheid­sbeleid garanderen.

Verder is met de nieuwe afdeling Patiënten Service ‘Hoe kan ik U helpen’, inhoud gegeven aan de transforma­tie van patiëntbeh­andeling naar een meer klantvrien­delijke benadering.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname