Times of Suriname

Politie rolt roversbend­e op

-

PARAMARIBO - Leden van Surveillan­ce Midden-Suriname, Regionale Bijstandst­eam en de politie van Santodorp hielden gisteren vier mannen aan, kort na een roofoverva­l in een winkel.

Een van de verdachten, KO, liep bij zijn aanhouding een schotverwo­nding aan zijn been op. Hij werd met de ambulance vervoerd voor medische behandelin­g en ligt onder politiebew­aking in het ziekenhuis. Deze vier gewapende rovers deden een winkel aan de Frederiksh­oopweg aan en beroofden de winkelier en drie klanten. Van de klanten werd ongeveer SRD 2000, Euro 30, iphones, ipad, tablet en een auto buitgemaak­t en van de winkelier werd de dagopbreng­st meegenomen en SRD 10 duizend die elders was bewaard.

Bij de politie kwam de melding over de beroving en dat de daders zich verplaatst­en in een grijze wagen waarvan het kenteken met PH begint. De rovers reden vermoedeli­jk in de richting van de Magentakan­aalweg. Surveillan­ce MiddenSuri­name signaleerd­e de wagen bij de kruising van de Nieuw Weergevond­en- en Magentakan­aalweg en zette een achtervolg­ing in. De daders reden in de richting van De Goede Verwachtin­g. Zij sprongen op een bepaald moment uit de rijdende wagen en renden een bosschage in. Met assistenti­e van andere politieman­nen werden alle vier mannen aangehoude­n. Een van hen sloeg op de vlucht ondanks alle aanmaninge­n van de politie, waarop gericht is geschoten in zijn been. In de omgeving waar een van de daders is aangehoude­n, werd een wapen aangetroff­en en in beslag genomen. Een deel van de buit is ook aangetroff­en. De vier verdachten MM, KM, BB en KO zijn intussen in verzekerin­g gesteld. De gestolen auto is in beslag genomen. WJ/RT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname