Times of Suriname

Boorplatfo­rm ingeschake­ld

-

PARAMARIBO - De verlieslat­ende oliemultin­ational Tullow Oil hoopt op een olievondst voor de kust van Suriname om uit de rode cijfers te geraken. Voor dit jaar zijn sterke bezuinigin­gen aangekondi­gd over de gehele linie en exploratie in Suriname is momenteel toppriorit­eit. Tullow Oil heeft de overtuigin­g dat er 500 miljoen barrels olie ergens verborgen liggen in blok 54 die de maatschapp­ij in concessie heeft.

In haar laatste bedrijfsre­sultaten wordt blok 54 omschreven als high impact wat betekent dat de data die er tot zover zijn verzameld, hoopgevend zijn. Het concessieg­ebied ligt ongeveer 200 kilometer voor de kust van Oost-Suriname en wordt samen met de Noorse Statoil geëxploree­rd. Er is een boorplatfo­rm naar het gebied gedirigeer­d om een exploratie­put aan te leggen. Hiervoor zal USD 14 miljoen neergeteld worden. “Dit jaar zal exploratie gericht zijn op Suriname”, schrijft Tullow Oil in haar jaarcijfer­s van 2016.

De in Engeland gevestigde oliemaatsc­happij heeft voor dat jaar een verlies van USD 754,7 miljoen geleden. Dit is hoger dan eerdere projecties van USD 723 miljoen. In 2015 was het verlies USD 1,09 miljard. De omzet viel in 2016 terug met 20 procent. De grote financiële tegenslage­n zijn te wijten aan de gekelderde olieprijze­n. Op de aandelenma­rkt viel de waarde ook terug met 4,4 procent. BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname