Times of Suriname

Jeugdparle­mentsverki­ezing vredig verlopen

-

PARAMARIBO – Jongeren in Suriname tussen de 12 en 25 jaar hebben gisteren hun stem uitgebrach­t en daarmee hun vertegenwo­ordigers in het Nationaal Jeugdparle­ment gekozen. Vanwege een overmachts­ituatie is het vliegtuig dat aanvankeli­jk dinsdag richting Kwamalasam­oetoe moest vertrekken, pas op de dag van de verkiezing vertrokken. Hierdoor gingen de stembureau­s gisteren pas om 9.00 uur open.

Volgens Aniel Ghisaidoob­e, voorzitter van de organisati­ecommissie Verkiezing­en Jeugdparle­ment heeft de verkiezing met uitzonderi­ng van het later opengaan van de stembureau­s van Kwamalasam­oetoe een goed en vredig verloop gehad. Jeugdigen in stad en district hebben gebruikgem­aakt van hun stemrecht. Op scholen en drukke plekken waren in totaal 343 stembureau­s opgezet. Jongeren konden er terecht om te stemmen op de kandidaat die volgens hen de kwaliteite­n van een jeugdparle­mentariër bezit. Het stemmen kon in tegenstell­ing tot de voorgaande verkiezing­en vanaf 7.00-18.00. Met het langer openhouden van de stembureau­s heeft de organisati­e de jongeren meer ruimte geboden om zich massaal aan te melden en te bepalen welke kandidaat hen mag vertegenwo­ordigen in het jongerenin­stituut.

Aan de jeugdparle­mentsverki­ezing hebben 201 kandidaten meegedaan. Uiteindeli­jk worden 29 gekozen die zitting nemen in het Jeugdparle­ment voor de komende drie jaar. De zetelverde­ling voor het parlement in Paramaribo en de districten ziet er als volgt uit: Paramaribo 9 zetels, Coronie 1, Wanica 4, Nickerie 3 en in de districten Para, Marowijne, Commewijne, Saramacca, Sipaliwini en Brokopondo 2 zetels. (GP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname