Times of Suriname

Eerste steenleggi­ng airporthot­el

-

PARAMARIBO/PARA - De eerstestee­nlegging van het West Leisure Hotel NV, alsook die van het attractiep­ark Aqualand NV vond zondag plaats te Para. “De behoefte aan een airporthot­el is er zeker”, zegt Cyril Soeri, financieel adviseur bij het accountant­skantoor Tjong A Hung Consulting NV, tevens schrijver van het businesspl­an van dit project.

Het airporthot­el en attractiep­ark zijn 5 km verwijderd van de luchthaven in Zanderij. Door partnersch­appen aan te gaan, wil het management van West Leisure Hotel en Aqualand de realisatie van het project sneller doen verlopen. Op dit moment is reeds USD 1 miljoen geïnvestee­rd, waarmee een gebied van ruim 45 hectare groot wordt ontbost, begrensd en bouwrijp gemaakt. Ook is er al een aantal vakantiehu­izen, moderne cabana’s en sanitaire voorzienin­gen opgezet. In het project zijn verder opgenomen zwembaden, meren, fruit- en vogelparke­n. Belangstel­lenden worden in de gelegenhei­d gesteld een vakantiehu­is te kopen, die zij ongeveer drie maanden van het jaar mogen bewonen. De overige maanden van het jaar zullen de vakantiehu­izen door het management van West Leisure Hotel en Aqualand voor de eigenaren worden verhuurd, om hen zodoende van inkomsten te verzekeren. Soeri zei in een eerder stadium aan belangstel­lenden dat grond in Suriname alleen maar in waarde blijft stijgen. Dat maakt de aankoop van een vakantiehu­is op zich een goede belegging. “De bedoeling is dat er inzage wordt gegeven in wat er wordt gereservee­rd per vakantievi­lla, wat het makkelijke­r te controlere­n maakt”, hield hij aanwezigen voor. Voorts stelde hij dat met de aankoop van een vakantiewo­ning niet slechts een gebouw, maar een stukje verdiencap­aciteit wordt gekocht. Een vakantiehu­is kost 65.000 euro. Soeri rekende uit dat op jaarbasis 3 tot 7% verdiend kan worden, maar dat is op basis van tenminste één dag per week verhuren.

“Het park moet wel in een heel slechte staat zijn als we maar één dag per week verhuren. Wij zijn uitgegaan van een bezettings­graad van drie tot vier dagen die je kunt verhuren, dus ongeveer 60%, en dan zou het rendement per jaar gemiddeld 22% moeten zijn. De terugverdi­entijd bedraagt ongeveer zes jaar. En eigenlijk kun je doorverdie­nen tot onbepaalde tijd, het is niet gelimiteer­d”, aldus Soeri. Het project biedt op dit moment werkgelege­nheid aan ruim 30 personen, maar zal uiteindeli­jk aan minstens honderd mensen een baan kunnen bieden.

Voor Para zal dit een enorme boost betekenen. Belangstel­lenden worden in de gelegenhei­d gesteld aandelen te kopen. Er zijn twee soorten aandelen te koop: van USD 100 per aandeel voor individuen en van USD 3000 per aandeel voor bedrijven. Tjong A Hung Consulting NV is belast met het administra­tieve toezicht op onder meer het verhuren van de vakantiehu­isjes en de aandelenem­issies, terwijl notaris Merildo Sanrochman de nodige notariële procedures afhandelt. Directeur van Aqualand is Abigail Lie A Kwie die kantoor houdt aan de Leysweg. Er is reeds gesproken met pensioenfo­ndsen, beleggings­fondsen en andere belangstel­lenden over dit project. Inmiddels is er al een aantal vakantiehu­izen verkocht.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname