Times of Suriname

Buurvrouw slachtoffe­r Geleen waarschuwd­e al voor geweld

-

LIMBURG - Bij een woningover­val in een flat in het Limburgse Geleen is gisteren de 29-jarige bewoner gedood. Omwonenden keken niet op van het geweld en hadden elkaar al gewaarschu­wd voor problemen rond het slachtoffe­r.

Een of meer overvaller­s drongen de woning op de begane grond van het appartemen­tencomplex binnen. Het slachtoffe­r raakte zwaargewon­d door het gevecht dat ontstond en overleed ondanks medische hulp van de hulpdienst­en ter plaatse aan zijn verwonding­en, maakte de politie bekend. De twee verdachten zijn gevlucht en nog altijd spoorloos. Aanvankeli­jk maakte de politie melding van een schietinci­dent, maar gisterocht­end liet een woordvoerd­er weten dat de doodsoorza­ak nog niet vaststaat. “Er is gisteren wel een knal gehoord, maar dat onderzoeke­n we nog.” In het complex met 28 woningen wonen veel ouderen. De politie wil nog geen uitspraken doen over de achtergron­d van de man.

Volgens de buurt is het slachtoffe­r van Tunesische afkomst. Zijn vrouw bleef ongedeerd en werd vannacht meegenomen naar het politiebur­eau om een verklaring af te leggen. Buurtbewon­ers werden wakker van het kabaal en geschreeuw dat uit de woning kwam. Een buurvrouw van een paar huizen verder kijkt niet heel erg op van de gewapende overval. “Hij had wel vaker ruzie op de parkeerpla­ats. We hadden elkaar onderling al gewaarschu­wd. Het was vannacht stikdonker, dus ik kon niets zien. Maar ik vroeg mij wel meteen af ‘wat is er nu weer loos’. Het is akelig”, aldus de vrouw, die uit angst voor de daders alleen anoniem haar verhaal wil doen.

(AD.NL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname