Times of Suriname

Mkhitaryan ging niet voor het geld naar United

-

VOETBAL - Henrikh Mkhitaryan werd afgelopen zomer voor zo’n 42 miljoen euro door Manchester United weggeplukt bij Borussia Dortmund. De middenveld­er kende een vrij succesvoll­e periode in Duitsland, maar zijn overstap werd hem niet in dank afgenomen door een deel van de supporters van Dortmund. De transfer van Mkhitaryan zou vooral een financiële grondslag kennen, maar de Armeen bestrijdt die aantijging­en.

“Ik kan het niet begrijpen en het klopt ook niet. Als het me alleen om het geld te doen was, dan was ik na mijn vertrek bij Shakhtar Donetsk naar Anzhi Makhachkal­a gegaan in plaats van voor een transfer naar Dortmund gekozen te hebben”, liet de miljoenena­ankoop van United gisteren optekenen door BILD. De 28-jarige rechtspoot werd in 2012 door Dortmund overgenome­n van de Oekraïense grootmacht.

Mkhitaryan kreeg na zijn vertrek uit het Signal Iduna Park ook nog een sneer na van voorzitter Hans-Joachim Watzke. De spelmaker weigerde vorig jaar in de bekerfinal­e tegen Bayern München aan te leggen vanaf elf meter in de beslissend­e strafschop­penserie en dat kwam hem op fikse kritiek te staan van Watzke, nadat Bayern die uiteindeli­jk won. Mkhitaryan zegt weinig te kunnen met het commentaar van de beleidsbep­aler.

“Als hij me wil beoordelen op basis van één wedstrijd, dan is dat verkeerd. Hij is waarschijn­lijk vergeten wat ik het hele seizoen gedaan had. Ik zou gescoord hebben in de strafschop­penserie, maar in onderling overleg met de trainer en de elf spelers op het veld was besloten andere spelers de strafschop­pen te laten nemen”, besluit Mkhitaryan, die deze jaargang vijf keer scoorde in twintig officiële duels voor United.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname