Times of Suriname

Koploper Ghana verliest ongeslagen­schap

-

VOETBAL – Koploper Ghana leed zijn eerste nederlaag in de competitie van de Para Sport Bond. In het Nacionello­sportcompl­ex beeindigde OSV het ongeslagen­schap van Ghana, door met 3-1 te winnen. Ghana blijft door de nederlaag de koploper en OSV klimt naar de tweede plaats.

Vanaf de eerste helft ging het mis bij Ghana. Het team keek al in de twaalfde minuut tegen een achterstan­d aan. Laqwyn Brondenste­in gaf OSV de voorsprong. Dit was de vierde keer dat hij het net vond. Zaken werden nog erger voor Ghana, toen in de 28ste minuut Milaino Grootfaam het tweede doelpunt maakte voor OSV. De ruststand werd 2-0. In de tweede helft begon Ghana iets beter en combineerd­e ook beter. In de 50ste minuut bracht de topscoorde­r van de competitie, Rinus Haabo, zijn team dichterbij: 2-1. Hij scoorde voor de tiende keer in de competitie. Ghana stuurde toen nog meer spelers naar voren om de gelijkmake­r te forceren, maar het was juist OSV dat de voorsprong verruimde. Grootfaam scoorde voor de tweede keer: 3-1. Aan deze stand kwam er geen veranderin­g meer.

In de andere wedstrijd won Real Meursie ruim van Aquilla met 5-3. Romiel Koedemoeso­e scoorde maar liefst vier keer voor Real Meursie en bracht zijn totaal op zes doelpunten. Marvin

Team Amelo maakte het andere doelpunt voor Real Meursie. Bonsho Gambier (2x) en Edwig Plet scoorden voor Aquilla.

De competitie wordt komend weekend voortgezet met de wedstrijde­n Aquilla-Ghana en Real Meusie-Locomotief.