Times of Suriname

Robinhood U-20 zegeviert

-

VOETBAL – Robinhood heeft een zege geboekt op A Coconut in de U-20-klasse van de Surinaamse Voetbal Bond. De jongens van de roodgroene formatie stonden met 1-0 voor bij de rust en wisten uiteindeli­jk met 3-1 te winnen.

Robinhood kreeg het in de eerste helft niet gemakkelij­k tegen de jongens uit Brokopondo. De jongens van de roodgroene formatie zaten wel beter op de bal, maar konden heel moeilijk ruimte vinden in de voorhoede, omdat A Coconut heel compact verdedigde. In de 23ste minuut kwam Robinhood toch op een 1-0 voorsprong via Dween Pinas, door een zeldzame fout in de verdedigin­g van A Coconut. Robinhood bleef de wedstrijd beheersen, maar kon zijn voorsprong niet verder uitbreiden. In de tweede helft speelde A Coconut wat aanvallend­er, waardoor de tegenstand­er meer ruimte kreeg in de voorhoede. De aanvallers van Robinhood maakten hiervan goed gebruik en wisten nog meer te scoren. In de 63ste minuut maakte Bjorn Belfor de 2-0 en zes minuten later schoot Gleofilo Hasselbain­k binnen voor de 3-0. Hierna was de wedstrijd al gespeeld, maar toch bleef A Coconut druk uitoefenen voor een tegentreff­er. In de 85ste minuut maakte Ronaldinho Vonkel een eretreffer voor het team uit Brokopondo en bepaalde zo de eindstand op 3-1.

Transvaal wist overtuigen­d met 4-1 te winnen van Tahiti en Leo Victor blikte Slee Juniors in met 12-0.