Times of Suriname

Mavericks in slotsecond­e onderuit

-

BASKETBAL - Dallas Mavericks verloor dinsdag in de Amerikaans­e basketbalc­ompetitie van Portland Trailblaze­rs. Dat gebeurde in de laatste seconde van de wedstrijd. CJ McCollum maakte, met 0,9 seconden als resterende tijd op de klok, de beslissend­e tweepunter en zorgde er zo voor dat zijn ploeg met 114-113 zegevierde. Halverwege leidde Portland Trailblaze­rs met 64-53. Mavericks kwam aan de hand van Dirk Nowitzki daarna sterk terug. De Duitser noteerde 25 punten, waaronder twee belangrijk­e driepunter­s in de slotfase van het duel. McCollum kwam tot 32 punten. Het was zijn elfde wedstrijd dit seizoen waarin hij meer dan maakte.

Charlotte Hornets heeft voor het eerst sinds 21 januari een zege geboekt. De laatste overwinnin­g lijkt niet zo lang geleden, maar sindsdien werden maar liefst zeven wedstrijde­n op rij verloren. Brooklyn Nets werd met 111-107 verslagen. Bij Hornets was het drietal, Kemba Walker, Nicolas Batum en Marco Belinelli, verantwoor­delijk voor bijna de helft van de productie. Zij waren allen goed voor zeventien punten.

Na een voortvaren­de start van Hornets was het halverwege de wedstrijd al 54-37. Die lijn werd niet doorgetrok­ken en Nets kwam steeds dichterbij.

dertig punten Uiteindeli­jk hield de thuisploeg stand. Kemba Walker viel in het eerste kwart uit; hij kreeg de elleboog van Joe Harris in zijn gezicht. In het tweede kwart kon Walker al terugkeren.

James Harden toonde opnieuw zijn waarde voor Houston Rockets. Met 25 punten had hij een belangrijk aandeel in de 128-104 overwinnin­g op Orlando Magic. Harden was in zijn laatste twee duels al goed voor 41 en 42 punten. Hij noteerde ook dertien assists. Daarmee maakte hij een einde aan een reeks van vier wedstrijde­n met minder dan tien assists.

(De Telegraaf)

 ??  ?? C.J. McCollum van Portland Trailblaze­rs wurmt zich erdoorheen. (Foto: De Telegraaf)
C.J. McCollum van Portland Trailblaze­rs wurmt zich erdoorheen. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname