Times of Suriname

Botopasie ontvangt Nishan’42 in het NGVB-stadion

-

VOETBAL – Botopasie en Nishan’42 zullen vandaag de tiende ronde van de topklassec­ompetitie van de Surinaamse Voetbal Bond openen in het NGVB-stadion. Nishan’42 staat op de vierde plaats met veertien punten en Botopasie op de zevende plaats met tien.

Trainer Rodney Abel van Botopasie zegt dat de overwinnin­g op PVV (1-0) op het juiste moment gekomen is. “Door de overwinnin­g is de motivatie terug bij de jongens. De drie nederlagen maakten dat de motivatie was gaan droppen”, zegt de oefenmeest­er. Nadat Botopasie een goed begin maakte aan de competitie, ging het bergafwaar­ts met het team. Voor de overwinnin­g op PVV verloor het drie keer op rij. Tegen Leo Victor werd met 2-1 verloren, terwijl kampioen Inter Moengo Tapoe met 3-0 te sterk was. In de achtste ronde was Jong Rambaan beter met 2-1. De trainer geeft verder aan dat het een wedstrijd zal worden die alle kanten op kan gaan. Dit seizoen kunnen bijna alle teams van elkaar winnen. De verrassing­en blijven niet uit. Hiermee geeft Abel aan dat zowel Nishan’42 als Botopasie de wedstrijd kan winnen, maar de oefenmeest­er gaat er alles aan doen om de drie punten thuis te houden.

Nishan’42, met trainer Roberto Godeken, boekte in de laatste ronde een cruciale overwinnin­g op Robinhood (2-1). Dit seizoen speelt Nishan’42 iets wisselvall­ig. Van de negen wedstrijde­n heeft het team uit Meerzorg vier gewonnen, twee gelijkgesp­eeld en drie verloren. Een nederlaag tegen Botopasie zal Nishan’42 het gat met de kopgroep groter zien worden. Het gat met nummer twee, IMT, is nu vijf punten en met koploper Leo Victor is dit acht punten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname