Times of Suriname

Basketball­er scoort 92 punten

-

BASKETBAL - LaMelo Ball, een vijftienja­rige basketball­er van de Chino Hills high school in Californie, heeft voor een opmerkelij­ke prestatie gezorgd. In een 146-123 overwinnin­g op Los Osos, was de jonge Ball goed voor 92 punten. In het vierde kwart wist Ball maar liefst 41 punten te maken.

Normaal gesproken haalt high school-basketbal het landelijke nieuws niet, maar Chino Hills wordt al enkele jaren goed in de gaten gehouden door scouts, media en basketbalf­ans. Chino Hills is de high school waar drie broers Ball furore maakten en maken. De oudste broer, Lonzo Ball, is inmiddels negentien jaar en heeft de school vorig jaar verlaten. Hij speelt nu op universite­itsniveau in UCLA en is één van de beste spelers op dit niveau in de Verenigde Staten. Hij zal zich deze zomer beschikbaa­r stellen voor de jaarlijkse NBA draft. De verwachtin­g is dat Lonzo Ball als één van de eerste spelers zal worden gekozen. De middelste broer, LiAngelo Ball is achttien en speelt zijn laatste jaar bij Chino Hills. Hij is topscorer van zijn team en kwam eerder dit jaar al eens tot 72 punten. De wedstrijd tegen Los Osos miste hij wegens een blessure.

En dan is er de jongste telg, LaMelo. Eerder dit seizoen baarde hij opzien door zijn tegenstand­er te vertellen dat hij vanaf de middellijn zou scoren en dit vervolgens ook te doen. Niet iedereen is even gecharmeer­d van de acties van LaMelo. Dave Smith, coach van het verliezend­e Los Osos, vindt dat het gaan voor individuee­l succes tegen de geest van de sport indruist. De komende twee jaar zal LaMelo als enige van de broers nog voor Chino Hills spelen. Waarschijn­lijk zal hij een heleboel punten gaan maken voor zijn team.

(FOX)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname