Times of Suriname

Winst en omzet Carlsberg lager

-

(Beursduive­l/Foto: De

Telegraaf.nl) KOPENHAGEN - Carlsberg Group heeft in 2016 een daling van de winst en omzet gerealisee­rd, maar ziet goede resultaten van zijn herstructu­reringspro­gramma. Dit meldde de bierbrouwe­r gisteren voorbeurs.

De Nederlands­e topman Cees ’t Hart van de Deense concurrent van Heineken sprak niettemin van een “goed jaar met een 5 procent autonome groei van het operatione­el resultaat, een solide prijs/mix verhouding, een sterke kasstroom en verdere schuldverl­aging”. De biervolume­s vielen in het afgelopen kwartaal autonoom terug van 120,3 miljoen naar 116,9 miljoen hectoliter. De omzet daalde in dezelfde periode van 65,35 miljard naar 62,61 miljard Deense kroon, omgerekend circa 8,34 miljard euro. Het bedrijfsre­sultaat (Ebitda) liep terug van 13,21 miljard naar 13,01 miljard kroon. Onder de streep resteerde in het afgelopen jaar een aan aandeelhou­ders toe te wijzen aangepaste winst voor eenmalige posten van miljard 3,88 miljard kroon tegenover 4,29 kroon in dezelfde periode vorig jaar. Vooral verschille­nde desinveste­ringen drukten op het resultaat.

Van de beoogde 1,5 miljard tot 2,0 miljard kroon aan opbrengste­n van dit programma voor 2018, werd in het afgelopen jaar 0,5 miljard kroon gerealisee­rd.

Aandeelhou­ders kunnen over 2016 een dividend van 10,0 kroon per aandeel tegemoet zien, 11 procent meer dan een jaar geleden.

Voor 2017 mikt Carlsberg op een groei van het autonome operatione­le resultaat van circa vijf procent en een verdere schuldverl­aging.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname