Times of Suriname

SLM vervoert ook Insel Air-passagiers

-

PARAMARIBO - De Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM) heeft de afgelopen dagen ruim 150 passagiers namens Insel Air vervoerd. De Curaçaose vliegmaats­chappij klopte onder andere bij de national carrier aan, omdat het overgrote deel van de vloot van Insel Air al bijna twee weken aan de grond staat op de Antillen.

Robbi Lachmising, directeur van de SLM, zegt dat nadat zijn maatschapp­ij over de problemen vernam rond de Curaçaose maatschapp­ij, zij aangaf te willen helpen. De afgelopen week heeft de SLM 150 passagiers met een Insel Air-ticket op de route Suriname, Curaçao en Aruba meegenomen. Robbi Lachmising zegt dat er hierover goede afspraken zijn gemaakt met het management­team van Insel Air te Curaçao. Een van de afspraken is dat de passagiers geen extra kosten in rekening zijn gebracht of dat zij een ticket moesten kopen bij de SLM. De overgenome­n tickets worden betaald door Insel Air, legt de directeur uit. De national carrier heeft de facturen intussen verstuurd naar de Antilliaan­se maatschapp­ij. Volgens Lachmising zal de SLM volgend week uitbetaald worden voor verleende diensten aan Insel Air. Hoeveel de national carrier moet ontvangen, kan hij niet aangeven. De directeur zegt alle geloof te hebben dat de SLM uitbetaald zal worden ondanks Insel Air met zware financiële problemen kampt. Niet alleen de SLM, maar ook Dominican Wings en Fly All Ways hebben begin februari vluchten uitgevoerd namens Insel Air. De verwachtin­gen is dat de Antilliaan­se vliegmaats­chappij nog even een beroep zal moeten doen op collega vliegmaats­chappijen. Tot en met gisteren had de maatschapp­ij geen groen licht gekregen om buitenland­se vluchten met haar grote toestellen te verrichten. Momenteel mag Insel Air met slechts twee kleine vliegtuige­n vluchten uitvoeren tussen Aruba, Curaçao en Bonaire.

Eind januari werden alle buitenland­se vluchten van Insel Air voor onbepaalde tijd geannuleer­d met als direct gevolg dat passagiers op diverse bestemming­en kwamen te stranden. De vluchten werden geannuleer­d, omdat het departemen­t Luchtvaart van Aruba en Curaçao het nodig achtte om inspecties uit te voeren op alle grote vliegtuige­n van Insel Air na een reeks van incidenten bij deze maatschapp­ij. Door de reeks van incidenten werd aan de luchtwaard­igheid van de vliegtuige­n getwijfeld. Ondertusse­n heeft de Curaçaose regering een lening van ANG 33 miljoen ter beschikkin­g gesteld om de maatschapp­ij van een definitiev­e ondergang te redden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname