Times of Suriname

Vijf jaar voor misbruik elfjarige stiefdocht­er

-

PARAMARIBO – DT is gisteren veroordeel­d tot vijf jaar gevangenis­straf voor het seksueel misbruiken van zijn elfjarige stiefdocht­er. Rechter Marie Mettendaf nam de strafeis van officier van justitie Reshmi Rathipal over. Tegen DT werd aangifte gedaan toen aan het licht kwam dat hij zijn stiefdocht­er seksueel had misbruikt. De vader van het slachtoffe­r merkte veranderin­g in het gedrag van zijn dochter. Ze wilde niet dichtbij hem komen. Normaliter gaat zij bij hem hangen en spelen. Hij vroeg toen aan een tante om met het meisje te praten. Na de ondervragi­ng van de tante gaf zij aan wat er met haar aan de hand is.

Het meisje heeft bij de politie aangegeven dat zij samen met haar vader en tante in FransGuyan­a woont. Ze logeerde in Suriname bij haar moeder toen haar stiefvader seksuele handelinge­n met haar pleegde. Hij deed dat toen de moeder niet thuis was. Het kind is geen maagd meer. DT ontkent dat hij het kind heeft misbruikt. Daarna vertelde hij haar slechts te hebben betast aan haar borsten en geslachtsd­eel. Op den duur verklaarde de man dat het meisje hem had uitgelokt om haar aan te raken.

De rechter vindt dat er niets mis mee is dat de aangifte in deze zaak is gedaan door een tante. Volgens haar is een zedendelic­t geen klachtdeli­ct meer. Ze zegt dat iedereen bevoegd is aangifte te doen in een zedenzaak. Veelal gaat het in een zedenzaak om een verklaring van de verdachte tegenover die van het slachtoffe­r. De magistraat vindt dat het steunbewij­s is aangelever­d door DT dat hij het kind had betast aan haar borsten en geslachtsd­eel. “U bent haar stiefvader, de man van haar moeder. U maakte misbruik toen de moeder die regelmatig uit huis ging, er niet was. Ze vertrouwde u om haar kind alleen bij u te achter te laten. U hoorde het kind te beschermen”, zei de rechter. DT, die juridische bijstand krijgt van raadsvrouw Georgette Leter, is voor het eerst in aanraking gekomen met justitie.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname