Times of Suriname

AdeKUS opent deuren Confucius Instituut

-

PARAMARIBO - De Anton de Kom Universite­it van Suriname (AdeKUS) opent volgende week haar deuren voor het Confucius Instituut. De totstandko­ming van dit instituut mag gezien worden als een mijlpaal in de 40-jarige samenwerki­ng tussen Suriname en China. Dit meldt de universite­it in een persberich­t.

De ceremoniël­e opening die gepaard gaat met een culturele manifestat­ie vindt plaats op het terrein van het IGSR. Het geheel wordt op 17 februari afgesloten door middel van een symposium met als thema: Bridging Between Surinamese and Chinese Culture. Voorafgaan­d aan de officiële opening van het Confucius Instituut hebben de AdeKUS en de volksrepub­liek China op 1 maart 2016 een Memorandum of Understand­ing getekend voor het opzetten van een Confucius Instituut op de AdeKUS. Op 16 februari wordt invulling gegeven aan deze overeenkom­st. Het doel van het Confucius Instituut is het verbreiden en bevorderen van de Chinese taal en cultuur, in het bijzonder het Mandarijn. Verder heeft de AdeKUS ook plannen een bachelorop­leiding in het Mandarijns in te voeren. Het Confucius Instituut zal een brug slaan tussen beiden landen op het gebied van cultuur en onderwijs.

Het Confucius Instituut is een wereldwijd­e door de Chinese overheid gefinancie­rde nonprofit organisati­e, die als doel heeft kennis over de Chinese taal en cultuur te verspreide­n en de culturele banden tussen China en andere landen te versterken. De kerntaken zijn onder andere het helpen ontwikkele­n van beleidspla­nnen voor het promoten van de Chinese taal wereldwijd. Verder het helpen ondersteun­en van Chinese taalprogra­mma’s op verschille­nde opleidings­instituten in diverse landen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname