Times of Suriname

Barça en Real grepen naast Braziliaan

-

VOETBAL - Gabriel Jesus maakte voor 32 miljoen euro de overstap van Palmeiras naar Manchester City. De deal werd afgelopen zomer al beklonken, maar de negentienj­arige aanvaller meldde zich vorige maand pas in Manchester. Het Braziliaan­se toptalent had ook voor Barcelona of Real Madrid kunnen kiezen, maar op advies van landgenoot en tevens nieuwe ploeggenoo­t Fernandinh­o, koos hij voor the Citizens. Gabriel Jesus is goed uit de startblokk­en gekomen bij zijn nieuwe club, met drie doelpunten in zijn eerste twee Premier League-wedstrijde­n waarin hij vanuit de basis startte. Met zijn goede start bevestigt hij zijn talent en hij laat zien waarom Manchester City niet de enige club was die achter hem aan zat. “Ik heb hem simpelweg gevraagd om voor City te kiezen”, zegt Fernandinh­o in gesprek met the Sun. “Ik heb met hem gesproken en was eerlijk tegen hem. Veel grote clubs wilden hem aantrekken, waaronder Barcelona en Real Madrid.” Fernandinh­o maakte zijn landgenoot duidelijk dat hij in Barcelona of Madrid niet veel aan spelen zou toekomen. “Ik zei tegen hem: ‘kijk maar eens naar de opstelling­en van Barcelona en Real, en tel het aantal spelers van negentien jaar.’ Bij City staat Pep aan het roer en die werkt graag met talenten. Ik heb hem verteld dat hij hier de kans zou krijgen om te spelen, misschien niet altijd vanuit de basis, maar wel op regelmatig­e basis.” Gabriel Jesus was met twee doelpunten afgelopen weekend goud waard voor City tegen Swansea City (2-1).

(VZ)

 ??  ?? Gabriel (l) Jesus maakte afgelopen transferpe­riode een overstap van Palmeiras naar Manchester City. Het Braziliaan­se toptalent had ook voor Barcelona of Real Madrid kunnen kiezen, maar op advies van landgenoot en tevens nieuwe ploeggenoo­t Fernandinh­o, koos hij voor the Citizens. (Foto: Nusport)
Gabriel (l) Jesus maakte afgelopen transferpe­riode een overstap van Palmeiras naar Manchester City. Het Braziliaan­se toptalent had ook voor Barcelona of Real Madrid kunnen kiezen, maar op advies van landgenoot en tevens nieuwe ploeggenoo­t Fernandinh­o, koos hij voor the Citizens. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname