Times of Suriname

Omzet Man United blijft groeien

-

VOETBAL - Manchester United heeft de kassa in de eerste seizoenshe­lft flink horen rinkelen. De beursgenot­eerde Engelse voetbalclu­b ontving vooral flink meer televisieg­elden. Maar ook de inkomsten uit de verkoop van toegangska­arten en merchandis­e, zoals shirtjes, petjes en sjaaltjes, gingen omhoog.

De club van verdediger Daley Blind boekte een omzet van 278 miljoen pond (327 miljoen euro), ruim 8 procent meer dan een jaar eerder. Met name het afgelopen kwartaal gingen de zaken beter. In de eerste maanden van het boekjaar vielen de inkomsten nog terug, doordat Manchester United niet uitkwam in de Champions League. De nettowinst daalde met ruim een vijfde naar 18,7 miljoen euro. Dat komt door een sterke stijging van de salarisuit­gaven. Manchester United kreeg er dit seizoen met de Franse middenveld­er Paul Pogba en de Zweedse spits Zlatan Ibrahimovi­c twee grootverdi­eners bij.

Topman Ed Woodward had in een toelichtin­g weinig toe te voegen aan de financiele resultaten, behalve dan dat de club op koers ligt om ook dit seizoen een recordomze­t te behalen. Hij blikte alvast vooruit op de finale van de League Cup op 26 februari, waarin zijn team het op Wembley opneemt tegen Southampto­n. “Wij strijden daar om de eerste prijs van het seizoen’’, zei hij.

In de Premier League staat Manchester United momenteel zesde met een achterstan­d van veertien punten op koploper Chelsea. Verder is de ploeg nog actief in de Europa League, waar deze maand in de eerste knock-outronde een dubbele confrontat­ie wacht met het Franse Saint-Étienne.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname