Times of Suriname

Kolf maakt eindselect­ie U-17 bekend

-

VOETBAL – Regillio Kolf, bondscoach van de nationale U-17-voetbalsel­ectie van Suriname, heeft woensdag in het Essedstadi­on zijn eindselect­ie voor de U-17 oefeninter­land bekendgema­akt. Maandag wordt in het Essedstadi­on een interland vierhoekto­ernooi gespeeld tussen Suriname, Twente, Utrecht en Curaçao.

Het selecteren van de 23 jongens was een heel moeilijke beslissing voor de oefenmeest­er en zijn technische staf. Hij wilde graag alle jongens die in training zijn, meenemen voor het toernooi, maar dat kon niet. Het oefeninter­land vierhoekto­ernooi heeft ook regels. Kolf gaf aan dat de jongens na het toernooi weer opgeroepen worden en alle mogelijkhe­den zullen krijgen om te vechten om een plaats voor de WKkwalific­atietoerno­oi voor jongens U-17 van het Caribische gebied. De jongens hebben woensdag een oefenwedst­rijd gespeeld tussen een combinatie­team van Robinhood en Leo Victor en daaruit heeft Kolf zijn eindselect­ie bekendgema­akt. Ook is gekeken naar andere aspecten.

Kolf beschouwt dit toernooi als een goed meetmoment voor de jongens. De oefenmeest­er weet dat het WKkwalific­atietoerno­oi voor jongens U-17 van het Caribische gebied niet makkelijk zal worden en wil daarom voorbereid zijn. De U-17-jongens van de twee Nederlands­e teams spelen een niveau hoger en ze hebben spelers die aan profession­ele voetbal denken. Hij hoopt een goed resultaat neer te zetten en hoopt dat de jongens leren uit de drie wedstrijde­n. Suriname speelt maandag de eerste wedstrijd tegen Utrecht, terwijl Curaçao en Twente de openingswe­dstrijd zullen spelen. Het toernooi wordt woensdag voortgezet met de wedstrijde­n UtrechtTwe­nte en Suriname-Curaçao. Vrijdag wordt het toernooi afgesloten met de wedstrijde­n tussen Utrecht-Curaçao en Suriname-Twente. De geselectee­rde spelers zijn: Fhabrisio Saling, Demelcio Fer, Rivaldo Soesman, Clarence Belong, Donnevan Rellum, Rivaldo Doorson, Gideon Seymonson, Aziez Saino, Joshua Evelyn, Jaycee Marsidin, Chesron Aloewel, Jenairo Eenig, Archero Hoever, Bjorn Graves, Michiel Revales, Donjeul Macnack, Tyron Pinas, JeanPaul Merswin, Lorenzo Nelom, Leroy Letnom, Damian Brunswijk, Amerigo Sale en Jamiro Heckbert. Naast Kolf bestaat de technische staf uit de volgende personen: Regillio Vroom (assistent-trainer), Zefanja Blankendal (teammanage­r), Glenn Linger (logistiek), Armando Hansradj (medische assistent) en Omperkash Puljhun (keeperstra­iner).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname