Times of Suriname

Brazilië stuurt versterkin­g naar Espirito Santo

-

BRAZILIE - De Braziliaan­se regering heeft woensdag aangekondi­gd 550 extra troepen te sturen naar de zuidoostel­ijke staat Espirito Santo, waar een politiesta­king dit weekend een uitbraak van geweld veroorzaak­te.

Hoewel dinsdag de rust terugkeerd­e na het geweld van het afgelopen weekend, oordeelde gouverneur César Colnago gisteren dat de 1.200 manschappe­n ter plaatse niet voldoende zijn om de publieke orde te bewaren. “Om onze veiligheid te verzekeren, op het moment dat inwoners zich niet meer kunnen verplaatse­n en bijna opgesloten zitten thuis, vragen we bijkomend personeel van de strijdkrac­hten”, zei hij op een persconfer­entie in Vitoria, de hoofdstad van de staat. “We zullen deze crisis overwinnen”, verzekerde hij.

Raul Jungmann, de minister van Defensie, kondigde aan dat aan de 550 extra militairen ook een honderdtal leden van de nationale veiligheid­stroepen zullen worden toegevoegd. “Vandaag begint de situatie te normaliser­en, met een daling van het aantal moorden tot gevolg. Het gevoel van onveilighe­id begint te verdwijnen, zodat mensen hun activiteit­en weer op kunnen nemen”, zei de minister gisteren in een verklaring.

Sinds zaterdagav­ond blokkeren de families van de politieage­nten de toegang tot de politiekan­toren, om een loonsverho­ging en betere werkomstan­digheden voor de politieage­nten te vragen. Zelf hebben zij niet het recht om te demonstrer­en.

(HLN)

 ??  ??
 ??  ?? Jongeren bedekten hun gezichten met hun T-shirts tijdens de rellen. (Taiwan News)
Jongeren bedekten hun gezichten met hun T-shirts tijdens de rellen. (Taiwan News)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname