Times of Suriname

Pernod Ricard boekt hogere omzet en winst

-

PARIJS - Pernod Ricard heeft in het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar een hogere omzet en winst gerealisee­rd. Dit maakte het Franse drankencon­cern gisteren voorbeurs bekend. In de verslagper­iode tot en met 31 december steeg de omzet, ondanks negatieve wisselkoer­seffecten, met 2 procent naar 5,06 miljard euro. De autonome omzet steeg in het afgelopen halfjaar met 4 procent. In het tweede kwartaal dikte de omzet met 3 procent aan tot 2,8 miljard euro.

Volgens het concern was de omzetgroei vooral te danken aan sterke groei in de Verenigde Staten, het Ierse whiskeymer­k Jameson en innovaties. Verder was er omzetgroei in China, Rusland en de sector Travel Retail en bij de merken Absolut wodka, Martell cognac en Chivas whisky.

Ondanks negatieve valutascho­mmelingen steeg de omzet in de Amerika’s met 4 procent en in Europa met 1 procent. In de geografisc­he regio Azië en de rest van de wereld was sprake van een 1 procent hogere omzet, waarbij China verbeterde maar in de regio Afrika was er sprake was van moeizame omstandigh­eden, aldus de distillate­ur.

De nettowinst nam over het halfjaar met 3 procent toe naar 924 miljoen euro en de nettowinst uit voortgezet­te activiteit­en steeg 5 procent naar 957 miljoen euro. Pernod Ricard herhaalde de outlook voor heel het boekjaar 2016-17 en verwacht “in een onzekere omgeving” onverminde­rd een toename van de autonome winst uit voortgezet­te activiteit­en van 2 tot 4 procent.

Het aandeel Pernod Ricard sloot woensdag in Parijs 0,4 procent lager op 108,45 euro. (Beursduive­l/Foto: Which-50.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname