Times of Suriname

Thomas Cook boekt hogere omzet

-

LONDEN - Thomas Cook boekte in het eerste kwartaal een licht hogere omzet, waarbij het operatione­le verlies afnam. Dit bleek gisteren voorbeurs uit een trading update over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar van de Britse reisorgani­satie. De omzet steeg in de drie maanden tot en met 31 december van 1,41 miljard naar 1,62 miljard Britse pond. Het operatione­le verlies kwam in het eerste kwartaal lager uit, op 67 miljoen pond, tegen 78 miljoen pond in dezelfde periode een jaar eerder.

Het onderligge­nde bedrijfsre­sultaat voor belastinge­n (EBIT) kwam uit op een verlies van 49 miljoen Britse pond, wat gelijk was aan een jaar eerder.

De boekingen voor het winterseiz­oen ontwikkele­n zich volgens Thomas Cook in lijn met de verwachtin­gen. De boekingen voor het winterseiz­oen lagen eind december op 82 procent aan verkochte reizen, 1 procent hoger dan vorig jaar.

De trend voor de zomerboeki­ngen blijft ook positief, meldde de Britse ondernemin­g, waarbij inmiddels 31 procent van het reisaanbod is verkocht. Daarbij is vooral Griekenlan­d in trek, net als een aantal kleinere Europese bestemming­en. Turkije wordt vanwege de terroristi­sche dreiging gemeden.

Er werd gisteren net als bij de jaarcijfer­s geen concrete outlook voor het huidige boekjaar gekwantifi­ceerd. Wel herhaalde Thomas Cook te verwachten dat het operatione­le resultaat ‘conform de huidige marktverwa­chtingen’ uit zal komen. (Beursduive­l/ Foto: Skynet.be)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname